Sjefstiara


Som den ekte royalist jeg er, sitter jeg og humper på bussen i finkjolen og perlene, klar for bryllup og klump i halsen. Jeg hadde egentlig tenkt å la det gå stille for seg, men med en sjef som om mulig er mer glad i kongelige bryllup enn meg selv, var det umulig å unngå litt styr rundt dagen.

Champagnebrus, engelsk konfekt og kaker er kjøpt inn – og selvfølgelig er tiaraen på plass. Den ligger for så vidt på jobben hele tiden, det var jo ikke til å unngå å få en i bursdagsgave før påske. En som kaller seg selv Sjefstiara fortjener jo ikke annet, eller?

Jeg er egentlig ikke så opptatt av det engelske kongehuset, med ett unntak: Prinsesse Diana og alt som kommer etter henne. Diana og Charles (her er vi faktisk på fornavn, er det ikke fabelaktig?) sitt bryllup var mitt første skikkelige møte med de kongelige. Jeg var 9 år og satt klistret til tv-skjermen hos mine besteforeldre på Sunndalsøra. Jeg kan ikke huske jeg noen gang var interessert i å se på tv – eller fikk lov for den saks skyld, det var jo mye annet spennende å gjøre når jeg var hos dem. Leke skole med de gamle ranslene og skolebøkene til mamma og søsknene hennes (jeg fant opp og gjorde lekser med glede, hvem skulle trodd – kunne ikke det bare fortsatt?) jeg laget papirdokker og tegnet de flotteste prinsessekjoler, var i snekkerbua sammen med Besten og spikket og hamret og sagde, hjalp Mormor med garnnøstene, jeg klatret i epletrærne og spiste til jeg fikk mageknip, badet i elva og sist men IKKE minst: jeg var i kjelleren. Kjelleren inneholdt klær og var nirvana, himmelrik og alt godt på en gang. Det er ikke få av de klærne jeg hoppet rundt i i barndommen, som ikke var derfra. Mammas gamle kjoler, tantes slengbukser, onklenes catalinajakker og en og annen sko jeg ikke hvem som hadde hatt. Jeg husker en venninne en gang på ungdomskolen sa at jeg minnet om marsipan – da hadde jeg (og jeg husker det!) mintgrønn bukse, gul t-skjorte og himmelblå strikket pusegenser på meg. Jeg har blitt litt mindre marsipan med årene, heldigvis kanskje, men jeg elsker jo fortsatt å pynte meg på en eller annen måte.

Et kongelig bryllup er en perfekt anledning til å ta på en kjole som har lengtet etter å komme ut siden i fjor sommer. Jeg synes jo at det tar litt av denne gangen, i media mener jeg, men for all del – det er faktisk på tide med noen (egentlig) uinteressante opplysninger etter en lang og kald vinter med naturkatastrofer på alle kanter. La oss få et par uker med glitter og glamour, hva? De som ikke overlever det kan jo se og høre på andre kanaler, eventuelt benytte tiden til å ikke være på nett og heller lese en god bok, leke med barna eller rydde på loftet. Jeg er full av forslag, det er bare å spørre!

I alle fall, det var bryllupet til prinsesse Diana som utløste mitt royale engasjement. Den morgenen jeg fikk høre at hun hadde omkommet sto jeg på badet og fiksa meg, og jeg mistet faktisk alt i vasken. Og jeg, dette er nesten på kanten, løp inn på soverommet til min daværende samboer og ropte «Herregud, Diana er død!» Liten respons fra senga for å si det sånn. Men jeg syntes det var forferdelig. Jeg hadde tross alt den velkjente «Dianaklippen» på 80-tallet, jeg syntes hun var den flotteste dama i verden og at hun gjorde så mye godt, bare i kraft av å være seg selv.

Selvsagt må jeg se at sønnen hennes gifter seg. Og selvsagt synes jeg Kate Middelton er en nydelig jente. Og selvsagt blir dette et eventyrbryllup. Og selvsagt tror jeg at prinsesse Diana sitter på en sky over Westminster Abbey og smiler bifallende.

På med tiaraen jenter! Frem med kleenex og vannfast maskara – jeg er klar!

God fredag! 🙂

En kommentar om “Sjefstiara

  1. åååå, nå kom jeg litt i bryllupsmodus. *snufs* Prinsesse Diana døde faktisk dagen etter at min søster gifta seg. Supertragisk!

    Jeg heier på Mr. No-hair og vakre Kate:)

    Kos deg med tiara og champis. (jeg vil også ha en slik sjef, kan du hilse sjefen din)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s