Fru Etterpåskespretten!


Så sitter jeg her og humper på bussen igjen. En skikkelig gammel skranglebuss med varmen på full guff denne dagen – for å gni inn at ferien er over og skrivefingrene mine er stive og ubrukte?

Det har vært bursdagsfeiring (hurra!) fine gaver og cupcakekakespising, tur til besteforeldre, plukking av hvitveis mens snøskred buldra over hodene våre, singstarkonkurranser, latter og krangel, deilige middager og mye godt i glasset. Men ikke så fint vær. Og ikke strålende vær vil si litt for mye innetid og for mye innetid betyr litt for nært innpå i litt for mange dager. Og da husker man hvorfor man ikke bor hjemme lenger.

Jeg elsker familien min og tilbringer gjerne tid med dem, men ferie er også å ta seg tid til kjærsten på en annen måte enn ellers. Så da vi for sjette dagen på rad så en stor sol på værkartet over Asker og sola i Barteland var fraværende, da pakket vi Lillegull og dura nedover. Helt alene på veien, det var nesten så vi ikke trodde det, men turen opp var for så vidt også ganske alene til tross for at det var fredags ettermiddag, så gudene vet hvor folk har vært?

Hjemme i Askelien var plena grønn, påskeliljene i full blomst og peoner i full gang med å komme seg ut i sola. Det er noe eget med ens eget hus og hjem – vær borte en uke og det føles som ferie og nyforelskelse å komme hjem igjen, spesielt når sola skinner! Da er vinterens kuldegrader og fastfryste hodeputer glemt på et sekund. På med slippers og shorts, solkrem og frokost på terrassen, en bunke Hageglede som besten sendte med oss, planlegging og pusling, frem med grill, sykler, hageredskaper og sommerklær. Og så den samme rutinen som hvert år: Alt blir tatt frem på en gang, noe som fører til litt overveldende forvirring som resulterer i at jeg går og setter meg igjen. Og som du da forstår står både grillen og syklene der, uten å ha fått vårpussen sin.

I går overrasket jeg dog meg selv med å våkne i ganske normal tid, sprette ut av senga, ta på de nye joggeskoene jeg fikk i påska og jogge ut til Konglungen! Tro det den som vil. Jeg er fortsatt litt i sjokk selv. Jeg jogget selvsagt ikke hele veien, jeg kjenner da min begrensning.. Jeg gikk hver gang jeg så eller møtte folk. Har man en gang løpt over stokk og staur som en gaselle, er det ikke spesielt moro å vise verden at man jogger som en potetsekk etter tjue år uten noe spesiell interesse for den formen for mosjon. Kall meg gjerne fin på det. Det er helt greit. Jeg hater tanken på at noen skal peke på meg og le fordi jeg ser ut som om jeg holder på å dåne av overanstrengelse. (Jeg vet det bare er tull, ingen ler og jeg ser ikke SÅ fæl ut, men du vet…) Jeg skal smugjogge meg tilbake til gaselleformen og jeg gleder meg faktisk! Gleder meg til å kjenne følelsen av å bli stadig bedre og gleden over å faktisk ha muligheten til å bli det! En helt og fullt ut brukbar kropp i sin beste alder, som bare er lat og liker å surre rundt og kose seg, det er en skam. Nå skal den brukes!

I og med at jeg i natt drømte at en fornem frue så på meg og sa «så søt De er med den lille magen» – som om jeg skulle være gravid, er det greit at det blir tatt et tak eller to. Joggeturen i går ga så mye energi at jeg til og med fikk plantet fem klatrehortensia som besten hadde laget til oss av stiklinger fra deres egne gedigne hekk. Og luket ugress. Og raket litt. Og rydda litt. Og kosa meg. For all del. Er det noe jeg aldri glemmer så er det vel å kose meg. Det beste er jo å klare og kose seg mens man gjør ting man egentlig ikke liker! Der vil jeg si jeg begynner å bli litt av en ekspert. Det kjente uttrykket «kos med misnøye» blir snudd litt på hodet: Misøye med kos! Mye bedre.

Kos deg i dag da! Selv om det er første arbeidsdag og buksa strammer etter en innholdsrik påske. Det kunne vært verre.

God tirsdag! 🙂

En kommentar om “Fru Etterpåskespretten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s