Morgendiagnose


Herlig, maskaraen har forsvunnet før jeg kommer til Holmen. Allergisk? Neida. Jeg skrøt jo så fælt til legen her om dagen av at jeg ikke trodde jeg var så ille som tidligere år. Jeg trakk til og med paralleller mellom nesespraydetox og årets lave allergiutbrudd, fikk egentlig ikke noe ordentlig svar når jeg tenker meg om, og konkluderer da med at jeg har rett.

Nesespray skulle forresten vært forbudt å kjøpe sammen med sjokolade og poteter, det helvete nesa mi gikk igjennom da jeg prøvde å slutte etter flere år på spraykjøret, unner jeg ingen. Men det gikk, nå har jeg ikke tatt en liten dusj engang på over et år. Migrenen er bedre, bihulene er bedre, pusten er bedre og nå – allergien er bedre. Klart det! Nå har jeg jo normale slimhinner som greier å støte fra seg pollen og annen dritt som kommer svevende inn i nesa! Klart det hjelper? Jeg tror jaggu meg det hjalp mot allergi å fjerne livmora også jeg altså. Men hvorfor må jeg tenke litt mer over. Du skjønner jo at jeg burde vært lege, så klok og løsningsorientert som jeg er! Jeg skulle blitt kjent som «hun som har svar på alt» og så skulle jeg tjent meg søkkrik på å finne nye og utradisjonelle måter å finne svar på. Alt har en sammenheng! Til og med livmora og pollenallergi.

Nå skrev jeg meg helt bort her. Det jeg skulle si var egentlig at jeg skal slutte å si at alt ersååååå bra! For da går det gæærnt! Og hvordan har det seg? Jeg skrøt som sagt av at jeg ikke var så verst i år, og nå henger ikke sminken på i et kvarter engang. Og jeg har aldri hatt problemer med rennende øyne. Det er slik gamle damer har. Er dette da et tegn? På at jeg ER i kategorien «når man begynner å bli eldre»? Jeg? Som sto og vurderte hvite UGGS med blonder på i dag? Som blir 40 år om ett år og to dager? Som liker alt som fjortisene liker? Hvordan i all verden kommer jeg til å bli når jeg er femti, hvis ikke hjernen min blir like moden som det alderen tilsier? Er det fordi vi ikke har barn og jeg enda ikke har fått rynker og appelsinhud at jeg fortsatt tror jeg er russ hvert år?

Mulig våryrheten har tatt meg. Det er jo ikke lenge siden jeg hadde ull innerst og snytefilla i ermet på ulljakka som skulle verne meg mot sniktrekken. Det var dette med diagnoser da. Jeg tror jeg snart setter en selv. Jeg må bare forske litt på det slik at jeg får en som er litt kul å ha. En som jeg kan flæshe litt med!

Jeg kan forøvrig mellomdiagnostisere meg: Uttalt skrivekløe og munndiare gjør seg gjeldende som uinteressant og våsete blogginnlegg. Pasienten virker forvirret og ikke helt til stede. Anbefaler store doser kaffe og en brødskive før får slippes ut i verden. Diagnose: Påskeferielengsel.

Ha en fin dag! Snart er det tid for grillpølser i solveggen! 🙂

4 kommentarer om “Morgendiagnose

 1. Hi, hi, tullejente. Selv om du både hører dårlig og i en alder av 39 «må» slutte med maskara på grunn av allergi, ja så kan du glede deg over at du fortsatt har godt humør. 😉 Har hørt at man kommer langt med det…
  Hvis det er noen trøst (les: glede) så er vi flere uten livmor som lurer på om det lettet oss for mer enn allergi. Ha, ha!
  Ha en strålende dag – som fjortis!

  Klem,
  AW

  Liker

 2. Hahahahah, takk for at du fikk meg til å le HØYT her jeg sitter i ensomheten! 🙂
  Du har helt rett – så lenge man har humor er det ikke så nøye med hva man mangler av indre og ytre organer! 😉

  KLEM!

  Liker

 3. 🙂 du har nettopp fått en ny fan:) Er bare mektig imponert over at noen i det hele tatt har klart å slutte med nesespray jeg! Er røykfri på 5 uka og det er egentlig ikke så stress, men sprayen, ohhhh…. den gir jeg ikke opp så lett– men ai, skulle vel, hvordan klarte du det? har ikke sett en eneste selvhjelp bok eller no´i den duren om det enda. Og det er jo et lite helvete å ikke få puste…aiai, du skriver flott! gleder meg til å bli bedre kjent med tankene dine! mvh renate

  Liker

 4. Tusen takk for skryt Renate! 🙂
  Nesesprayen overlevde jeg uten på ren jernvilje. Jeg sa at nok var nok, greide å sove med tett nese i to måneder og da var det gjort. Aldri en sprut siden! PRØV! 🙂

  God kveld! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s