Fru Vårsøg


Det er noe helt eget med det å ta bussen om morgenen. Alt sover på en måte, selv om køen allerede står fra før Asker og folk helt tydelig har stått opp. Sjøen ligger der, fortsatt frossen og kald og men med store sprekker, båtene har frigjort seg og duper stille i solskinnet, bussventerne trosser kuldegradene og har tatt på vårjakka og tynne strømper og står der og hutrer med frostrøyk og en anelse snufs i nesa fordi pollenspredningen ikke bryr seg nevneverdig om gradestokken denne dagen.

Klokka er skrudd fremover, snart er det tid for å gå i kjoler og skjørt med bare vinterhvite legger, kanskje med et touch av selvbruningskrem som ikke er jevn fordi det tross alt er et år siden sist og du har kommet litt ut av rutinen.

Den nye jakka du kjøpte på høstsalget har hengt i skapet siden den gang fordi snøen kom litt for kjapt på, og den er mer enn klar for solskinn og en tur sammen med kona og hunden som begge er like glade som deg over at det bare går mot varmere og lysere tider.

Hunden din står opp tidligere hver morgen, skyndter seg ut og står på trammen og myser mot sola og lukter på våren med den lille snuten sin. Til og med morgengodbiten, som til nå har blitt fortært på det varmeste og mykeste stedet på gulvet, får lov til å bli med ut i morgenlufta. Fuglene som spiser av fuglemateren du satte opp i høst, blir flere og flere, i går var det både skogsduer, hakkespett og trost der i tillegg til spurver av alle slag. Bare ekornet mangler, han er savnet både av deg og hunden, og dere lurer på om han har forsvunnet eller om han bare har funnet et annet sted å spise.

Om en måned er all snøen forsvunnet, du har raket plena, ryddet bort vinterens rot og tatt ut hagemøblene. Du sitter krøllet opp i en stol med et gammelt nummer av Hageglede du har fått av besteforeldrene dine, en kopp kaffe er innen rekkevidde og du drømmer om nye planter og et og annet epletre selv om du er allergisk, fasanene herjer i skogen og gjør seg klare til å bli foreldre, hunden din ligger og strekker seg lykkelig i sola som om det ikke fantes en bekymring i verden, og kona di går rundt i shorts, smiler og svinser på rompa og nynner en vårsang mens hun planlegger neste måltid ute på terrassen.

Gleder du deg?

5 kommentarer om “Fru Vårsøg

 1. Hei!
  Helt enig med kommentaren før oss; du skriver veldig bra – og ja, vi gleder oss kjempemye!
  Nettopp vært ute og der fant vi litt bar bakke – fikk snust på litt gress igjen! Herlig tid i vente!
  En fn dag til Fru Vårsøg også!
  Hilsen
  Aceogmor

  Liker

 2. Jaaaa jeg gleder meg til sommeren! Gå i sommerkjoler, høre bølgene skvulpe inn mot land mens man griller pølser på en halvteit engangsgrill, ri en tur i skogen en duggfrisk morgen i morgensolen som er på vei opp, spise masse is og rett og slett bare kose seg! Og etter å ha lest dette gleder jeg meg ikke noe mindre hvertfall!

  Liker

 3. Hei og hallo til deg personlig! 🙂

  Du er registrert i mine grå og velbrukte som en ny følger, en ny person som minner meg om enda en grunn til å sette seg ved PCen med jevne mellomrom for. Ja, for å lese å skrive, dele sine tanker med, om litt av hvert. Jeg setter stor pris på at du spanderte på meg slik oppmerksomhet at du krysset av for videre «forfølgelse».

  Det jeg hittil har fått med meg fra denne bloggen, er at her blir det ikke vanskelig å komme gjennom teksten. Du skriver så flott og levende at en må få med seg de kunstneriske fremstillingene videre fremover. Det er moro når selv en iskald fornøyelse i noen minutter på bussholdeplassen kan oppfattes som reneste prosa. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med deg og ditt!

  Det blir nok mye inspirasjon å få hente her, tenker jeg. Samtidig som jeg håper og kunne få satt dine tanker i gang på tema som ofte er små og hverdagslige i den store sammenhengen, men som kan oppfattes som store for enkelt-mennesket.

  Hei så lenge, så treffes vi vel snart og hyppig igjen, både her og hos meg og mine to for tiden aktive blogger. Begge med tanker som basis, men av forskjellige karakterer.

  En fin dag i morgen til deg og dine og ei fin tid fremover, med sola både i hjertet og ute i omgivelsene rundt oss.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s