Fru Syringomyelia


Bildene fra MRI-scan viste det vi har hatt mistanke om lenge, men har fortrengt og nektet å ta til oss. Pelle har syringomyelia. Han har uttalt syringomyeli i hele nakken frem til C6 (for de profesjonelle) som ligger og lager helvete. Den er 8mm i diameter. I tillegg har han et vermisbrokk. (Brokk på lillehjernen.)

Vi leverte Pelle på Jeløy Dyreklinikk i dag tidlig, kjørte en tur til Strømstad for å kjøpe knekkebrød og vin mens vi ventet, og på veien tilbake ringte de oss og sa de hadde funnet noe. For første gang i mitt liv forsto jeg hva forfattere mener når de skriver at «hun fikk en metallaktig følelse i hodet. Det var akkurat som om alt ble blankt og kaldt.» Sånn føltes det. Da visste vi at det ikke bare var en ørebetennelse eller noe annet «fjas» (i denne sammenheng) som feiler den lille hunden vår.

Da vi kom frem, ble vi først ført inn på et stille venterom, og bare det fikk oss til å forstå at vi faktisk sto ovenfor noe alvorlig. Nå var det ikke bare en tanke lenger. Dyrlegen kom og hentet oss og vi fikk se bidene fra scanningen. Der lå det, svart på hvitt, det helvetes forbanna væskefylte hulrommet som (antagelig, jeg håper jo at det ikke vil skje!) bare vil bli større og større og skape smerter og gjøre det allerede tilmålte korte livet hans, enda kortere. Vi har jo hundene våre bare på lånt tid, vi vet jo alle at de vil dø før oss, men å få det sånn rett i ansiktet var ingen hyggelig opplevelse.

Nå ligger en ganske så slapp liten knert i sofakroken sammen med konemor, sover og grynter etter narkosen og har ikke den fjerneste anelse om hvor lei seg mødrene er. Jeg har sagt, helt siden vi fikk ham, at «han lever jo bare i 10 år, selvfølgelig skal han få den godbiten selv om han ikke har gjort en dritt for å fortjene den!» Jeg tror nok ikke at jeg kommer til å slutte med det nå. Jeg har skjemt ham bort fra dag en, men jeg angrer ikke et sekund, selv om han kan være litt masete og gjøre oss litt forlegne når vi er sammen med andre. Han er uansett den vakreste lille hunden som finnes, og vi skal gi ham all den kjærlighet og oppmerksomhet han vil ha, helt til han trekker sitt siste sukk. Om det er om to år eller om 10 år er det samme, godt skal han ha det uansett.

Jeg har fått på meg røykejakka og herretøflene og sitter i stolen og drikker en velfortjent konjakk. Her skal jeg sitte resten av kvelden, se på to av de jeg elsker høyest i verden og glede meg bittelitt over at ting kunne vært så uendelig mye verre. Vi kunne bodd i Japan. Vi kunne hatt et nedbrent hus. Vi kunne vært alene uten en liten propell av en hund som ligger oppå hodet mitt om natta, snorker som en full sjømann og røyter i maten vår. Jeg leste i et hundeforum at «Mat uten hundehår smaker rart.» Jeg er tilbøyelig til å si meg enig.

Pelle skal få det beste livet en hund kan få, og jeg vet at om jeg noen gang kommer tilbake i et senere liv, vil jeg bli VÅR hund. Da vet jeg at jeg kommer til å leve som i en blomstereng fyllt av solskinn og få godbiter før jeg sier pip.

Ha en fin fredagskveld – husk å ta vare på hverandre! 🙂

2 kommentarer om “Fru Syringomyelia

 1. God kveld!
  Vi tenker på Pelle her hjemme etter å ha lest bloggen din idag. Stakkars, Pelle! Vi håper han ikke har det så vondt. Han er så søt der han ligger.
  Skjønner han bor i et veldig godt «hundehjem»!
  Hilsen
  Ace – og mor

  Liker

 2. Jeg må si at jeg beundrer deg for at du klarer å se det positive i ting, for jeg sitter her og gråter for Pelle og dere nå. Jeg hadde håpet så inderlig for deres og hans skyld at bildene ikke skulle vise noe…

  Hilsen ei sippeguri som er glad i dyr hun ikke engang har møtt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s