Fru Gullnasjon!


GRATULERER Norge med verdens beste skiløpere! Det er jo bare helt utrolig, at det går an! Jeg tar av meg hatten, bøyer meg i støvet, tørker tårene og spiser en ekstra vaffel med ekstra smør på. Makan til prestasjoner, jeg er så imponert at jeg nesten får lyst til å ta på meg skia og spurte en runde nede på jordet her.

Og så blir det snakket og skrevet om at dagens barn ikke vil gå på ski? Dette må jo være en helt perfekt anledning til å få dem ut i friluft – med de forbildene vi har nå burde de allerede være på vei ut i smørebua spør du meg. Jeg leste en artikkel i Budstikka om dette, om at barna ikke ville gå på ski i gymmen, og det var noen som hadde kommentert at det var fordi de ikke hadde råd til å kjøpe utstyr til barna sine. Det er greit nok det, den forstår jeg veldig godt, men når skolen stiller med ski og sko til de som ikke har selv, burde det ikke være noen grunn til at de IKKE er med.

Mine ski er fra 80-tallet en gang, da jeg var storkjefta fjortis og sa at hvis jeg fikk nytt utstyr skulle jeg bli med på Nerskogrennet. Så vidt jeg husker så er det et renn på 3 mil, og bare det burde skremme vannet av en som går ca to kilometer hver påske og er fornøyd med det. Jeg fikk selvsagt nye ski, jeg gjennomførte rennet – en time bak hun jeg skulle gå sammen med, men du store min så moro det var etterpå! Og skia funker like godt den dag i dag. Til og med mine pastellfargede skøytesko brukes fortsatt.

Selvfølgelig forstår jeg at ikke alle synes det er moro verken med ski eller snø, og det er sikkert lett for meg som kommer fra ei fjellbygd med skispor rett utenfor døra å si noe sånt, men ha overbærenhet med meg – jeg blir litt revet med når det er sol og VM og Norge har prestert som vi har gjort. Eller, ikke vi. DE har prestert som DE har gjort – med det Norske flagget på lua. Jeg har sittet her på ræva og grått mine tårer, kasta genseren i kampens hete og heia dem frem, og den eneste frisklufta jeg har fått hittil i dag var da jeg åpnet kjøkkenvinduet for å lufte ut osen fra vaffeljernet.

Forbilder er de, uansett! Og NÅ skal jeg ta på meg mariusgenseren, anorakken som svigerbestefar brukte i sin tid, topplua som klør og gå ut i sol og vår!

Gratulerer med dagen og ha en fin søndag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s