Fru Tiara


Ahh, det er ingenting som er så deilig som å våkne til en ny dag, være frisk og rask (Jeg tok to glass vin i går, man vet tross alt aldri) strekke seg så lang som en er, titte ut vinduet og se sola skinne over hele Vettre, fuglene kvitrer og det DRYPPER fra istappene på taket! (Jeg vet. Vi har et slikt hus som blir brukt i «har du slike istapper er det noe galt med huset ditt»-reklamer.) Jeg gir en lang blaff i dårlig isolasjon, feil isolasjon og istapper – VÅREN er rett rundt hjørnet!

Jeg var snill kone i dag og kjørte kona til jobben. Hun jobber på Røa og det er tydleigvis midt i VM-sirkuset hva gjelder innfartsårer, så greit å sørge for at hun kom seg trygt frem og ikke ble stående i en eller annen kø på Lysaker. Jeg burde jo utnyttet dagen til å sove lenge, men neida, her er vi oppe og spretter klokka sju – og i tillegg er huset ryddet, soverommet omorganisert og vaskemaskina durer. Det har jo selvsagt med at det er VM på tv å gjøre også, at jeg ikke gikk og la meg igjen. Selv for en som ikke er SÅ veldig interessert, foruten om når Norge tar gull. Da løfter jeg blikket og gråter en skvett.

Når Northug skrenser over mål og «hele verden» raser, da ler jeg meg skakk og skulle ønske han hadde tatt en piruett også. Det er faktisk HELT utrolig hva folk bruker energien sin på å irritere seg over. Og det skrives spaltemeter på spaltemeter om NONSENS og folk dirrer i harme over en så uhøvla oppførsel og klager over at «det var bedre i gamle dager» og «hva har skjedd med idretten» og «hva slags forbilder er dette» og «utviklingen går feil vei» og jeg kunne fortsatt i evigheter.

Vi snakker her om verdens beste langrennsløpet, han nedlegger så mye tid og krefter på at vi i Jantelovens høyborg skal få stå sammen med 100 000 tusen andre på Universitetsplassen og synge «Ja vi elsker» og føle oss som konger av Tellus – og så SYTER vi som små drittunger for at han i gledens rus gjør EN annerledes ting? Hva hadde DU gjort om du gikk først over mål og ALLE rundt deg heia på deg, hele stadion var fyllt av Norske flagg og kubjeller og hurraropene var så høye at du ikke kunne høre dine egne tanker?! Hadde du ikke blitt LITT euforisk og fått lyst til å slå hjul over mål? Og vi syter og klager over at HAN er en snørrvalp – hva er VI da, som henger oss opp i noe Hellner (som ble forbigått) ikke engang brydde seg om? Det er faktisk ikke mulig å syte mer enn det Nordmenn gjør. Bortskjemte, selvhøytidelige Nordmenn som er så vant med å få hva vi peker på at når vi får det, setter vi ikke pris på det engang. Og for all del – du må IKKE tro at du ER noe! Selv om du er verdens beste! Ta en bolle, altså. Gå og tren til Birken istedet, det er tross alt mye mer verd.

Sånn ja! Der steg temperaturen i stua betraktelig, helt uten at jeg la inn en eneste vedkubbe! Man kan jo lure på hvorfor jeg blir så engasjert i at folk blir engasjert, men er det ting jeg synes er URETTFERDIG så greier jeg ikke la være å bry meg. Jeg er så FOR at folk blir løftet frem, at folk som virkelig VIL noe skal få lov til det, at de skal få LOV til å tro at de kan, og lov til å tro at de ER noe!

Jeg øver meg hver dag på akkurat det der! Jeg har jo nevnt min indre tiara noen ganger – her er bilde av den. Sånn ligger den i vinduskarmen sammen med en sten fra bryllupet vårt. Hver morgen når jeg trekker fra gardinene, ser jeg på denne og «tar den på meg». Om det hjelper? Ja det tror jeg faktisk. Og hvis det gir meg selvtillit å ha på en indre tiara, så la meg få lov til det da. Ta på en du også, så skal du se at du gir faen i om Petter hopper over målstreken eller om han legger seg ned og ruller over. Mulig en slik tiara gir deg litt bedre humor også, i tillegg til trua på deg selv.

Tro du er noe!
God lørdag! 🙂

En kommentar om “Fru Tiara

  1. Helt enig med deg angående Northug og det hylekoret i denne forbindelsen. Personlig synes jeg han gjør en elendig jobb som arrogant skiløper, for han burde ha flekket ræv!
    Kanskje litt praktiske problemer med den dressen, men det er bare snakk om små justeringer og litt presis planlegging.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s