Hodepine


Jeg lurer på hvor mange år av mitt liv jeg har hatt vondt hodet? Noe er selvsagt selvforskyldt, men det er jaggu meg mye som ikke er det også. Siden gymnaset har jeg vært plaget med migrene, noen ganger var det så ille at jeg fikk klassekamerater til å kjøre meg til helsesenteret fordi jeg rett og slett trodde at jeg holdt på å dø – og jeg er ikke særlig lettskremt. Jeg døde heldigvis aldri, men jeg fikk scannet hodet til slutt for å se om det var noe skummelt der, takk og pris med negativt resultat.

Jeg kjenner det på kroppen når jeg ikke kan spise sjokolade, ost eller stekt mat. Noen ganger skal det to glass vin til, og jeg ligger rett ut dagen etter med et hode som er så stort at det kunne blitt brukt som luftballong. Det begynner med hodepine og utvikler seg til migrene. Det som er så forbanna irriterende, er at det ikke finnes noen ordentlig mal på hva jeg kan konsumere og ikke, av alkoholholdige godsaker. De fleste skylder på garvestoffene i vinen, men i mitt tilfelle har det ikke noe med det å gjøre. Etter noen år med forskning har kona kommet frem til at det er fatbruken som kan få hodet mitt til å slå krøll på seg. Jeg (eller kona, rett skal være rett!) holder meg dermed unna vin som er lagret på nye eikefat. Når vinen kommer i kontakt med eikefat, dannes det histaminer, og jeg er jo ganske allergisk så det er mulig det er der noe av ulven ligger beravet. Jeg tar allergipiller året rundt, så jeg burde jo vært rustet til å tåle et par glass kanskje, men dengang ei.

Det som er ganske interessant er at om jeg drikker AKEVITT en hel kveld, har jeg IKKE vondt i hodet. Forstå det den som vil. Mulig det har med fatbruk å gjøre det også, men på den andre siden er jeg jo forferdelig allergisk mot rå potet – men akevitten er da tydeligvis behandlet på en måte som gjør at jeg ikke reagerer på den. (Dette hørtes litt dumt ut, men jeg er vel ingen ekspert.) Når det gjelder champagne og cava, som er yndlingene, er det samme greia som med vin. Jo mer fat, jo større hode. Det er rett og slett tragisk. Det er bare å avlyse dagen etter når jeg har vært i festlig lag – noe som betyr at en betydelig del av dagene i livet mitt har blitt, og kommer til å bli, kansellert.

Konklusjonen er vel at jeg bare får holde meg til akevitten. Jeg får sitte her å nippe som en gammel bestemor som jeg tross alt er. Ikke det at jeg MÅ drikke noe med alkohol i, bevare meg vel, men det er jo både godt å hyggelig med noe godt til maten – eller festen.

Som du skjønner har dagen i dag vært kastet bort i et mørkt og kaldt soverom pga noen glass rødvin (nennsomt plukket ut, men til ingen nytte) til den herlige maten konemor laget. Og jeg som hadde så mange planer. Trøsten er at det kom et lite ekorn og hilset på ute i treet vårt! Jeg er jo en enkel sjel, små ting gjør meg glad og ekorn er det så sjelden jeg ser her, at jeg måtte felle en tåre. (Selvsagt i takt med at hodet var koko fra før.) Nydelige små skapninger er det i alle fall, og nydelige skapninger gjør meg alltid glad, uansett hvilken innpakning de kommer i.

Ha en god søndag der ute i verden – her blir det Downton Abbey-maraton og hjemmelaget pizza. Noen ting BLIR det noe av, uansett koko hode eller ikke.

2 kommentarer om “Hodepine

 1. Må starte med å si at jeg hadde litt problemer med å finne ut hvordan jeg skulle få lov til å legge igjen kommentar under innlegget ditt. Først når jeg klikket på selve «innleggslinken» fikk jeg opp kommentarmuligheten. Altså bare når jeg er inne på enkeltinnleggene, og ikke når jeg er på selve bloggen. Uff… er så dårlig å forklare…

  Ellers… var morsomt å se at du har brukt bakgrunnen min 🙂 Er bare så gøy når folk har lyst til å bruke bakgrunnene jeg lager. Takketakk!

  Hodepine er utrolig KJIPT!!! Jeg er skikkelig dårlig på å takle hodepine. Nå er ikke jeg så hardt rammet som deg, men jeg har hatt endel nakkehodepine og det er helt forferdelig.

  Har lest om at noen med magnesiummangel kan få migrene, og kjenner noen som har blitt bedre etter å ha brukt magnesium en kort periode (skal visst hjelpe ganske kjapt). Men om migrenen ikke skyldes magnesiummangel vil det selvfølgelig ikke utgjøre noen forskjell. Kan jo være verdt et forsøk – skade gjør det hvertfall ikke.

  Ha en god kveld 🙂
  Linda

  BTW…
  nesten så jeg glemte det… cafeen på Heggedal stasjon er ikke like travel som Himmel-Blaa, men den er endel mindre, så det skal ikke mye til før den fylles opp.
  Var på Himmel-Blaa i dag, og det er jo nydelig å sitte ute der når det er sol. Den samme muligheten har man liksom ikke på Heggedal… det er jo en togstasjon. Cafeen er uansett helt topp, synes jeg, så den er absolutt verdt et forsøk. (og så pleier de å ha kjempegode boller)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s