Fru Funderinger


Jeg synes det er litt morsomt at noen faktisk tar seg tid til å krysse av på «teit» under en haug med blogginnlegg her, bare fordi det plutselig finnes muligheter for det. Jeg laget jo det valget under oppussingen for at leserne som synes det jeg skriver er teit, kan få lov til å formidle det, men det er jo ganske påfallende at noen gidder krysse av på mange etter hverandre – på samme dag? Men, men – til lags åt alle kan ingen gjera. Og jeg ba jo om det, for all del. Da setter jeg bare litt ekstra pris på de som IKKE krysser av, og så får jeg gå en runde og tenke etter OM det er teit? Kanskje litt. Uten at jeg tenker slutte skrive av den grunn. Noen må skrive teite ting også, og det kan godt være meg. Men ikke hele tiden.

Mens jeg er inne på tema: Hva er det som får folk til å slenge med leppa på blogger rundt omkring? Er det greit å anonymt tømme seg for all dritt hos noen man kanskje ikke liker huset eller ansiktet til? Jeg beundrer nesten de som holder ut og fortsetter og skrive, selv om det hagler inn med drittmeldinger. Nå er ikke jeg spesielt plaget av slikt, de som har «plaget» meg har som regel ikke forstått ironien i det jeg skriver og det er helt greit, men de er jo flere av de bloggene jeg følger som stadig får stygge ord stemplet inn i kommentarfeltet. Føler de seg bedre etter å ha fortalt noen hvor stygg og feit og kjedelig og idiot de synes vedkommende blogger er?

Å ha muligheten til og være anonym ER noen ganger ganske ålreit. Det hender jeg kommenterer artikler i aviser der jeg er HELT uenig (og enig) i det som skrives, og da skriver jeg ikke mitt egentlige navn, men det er mest fordi jeg ikke vil komme opp i noe google-søk. Ikke det at jeg ikke står for det jeg skriver, men med tanke på egen framtid på feks jobbmarkedet, er det ikke alle meninger som trenger flashes. MEN – jeg går aldri til personangrep på noen! Og DET er en stor forskjell. Det er lov å si meningen sin om noe, men det ER ikke lov til å være STYGG og SLEM mot privatpersoner. Den forskjellen er det tydeligvis mange som ikke har forstått.

Jeg håper de som legger igjen anonyme kommentarer som er MENT til å såre, får smake sin egen medisin en gang. Eller, egentlig ikke. Jeg håper de slipper det. For de hadde antagelig ikke taklet det. De hadde følt seg enda mer bedriten enn det de føler seg fra før, og det hadde kanskje tatt knekken på dem.

Det jeg lurer på, mens jeg sitter her og funderer, er om JEG skriver ting som støter noen noen gang? Om jeg rakker ned på folk, ser ned på folk eller gir inntrykk av å tro jeg er mye bedre enn andre? I såfall beklager jeg. Det er aldri meningen å såre noen. Men på den andre siden så har jeg jo meninger som umulig alle kan være enig i, selv om jeg innimellom tror at jeg er et talerør for flere enn meg selv. Mulig jeg tar feil.

Så får jeg bare tåle at noen synes det jeg skriver er teit. Det setter i det minste igang tankekverna – og får meg til å tenke meg om to ganger neste gang jeg har behov for å blåse fra meg. (Noe det forsåvidt er lenge siden jeg har gjort, og det er nesten en større bekymring enn at det jeg skriver oppfattes som teit.)

Betyr det at jeg ikke har slengt med leppa på en stund, at det ikke er noe å bry seg om fortiden – eller er det jeg som har blitt lat?

Jeg tar en 80-tallsporsjon føteis med banan, smarties og peanøtter mens jeg grubler over dette. Man grubler som kjent best på full mage.

God mandagskveld! Og skriv av hjertets lyst – livet blir kjedelig uten! 🙂

En kommentar om “Fru Funderinger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s