Fru Bla-bla-bla


Jeg skulle jo aldri sagt at jeg burde begynne å blogge på bussen. Nå gjør jeg nettopp det. Sitter her og humper på buss 252 og ser på tåka som fyller hele Oslogryta. Årets korteste arbeidsdag hittil, jeg har tydeligvis blitt en magnet for feber- & snørrbasiller. Jeg – som ALDRI blir sjuk? Helt umulig. Og forferdelig kjedelig, til og med før jeg har kommet meg hjem.

Det er rart det der at det skal være så kjedelig å være sjuk? Alle synes det? Alle får dårlig samvittighet fordi vi helst burde vært på jobb, og hadde vi ikke vært på jobb burde vi sikkert vasket huset eller måka snø eller vaska bilen eller noe annet matnyttig. Kunne vi ikke bare tillate oss å ta en liten pause fra hverdagen og ligge rett ut under dyna og se på film, sove og lese alle interiørmagasinene som har hopet seg opp fordi man aldri tar seg tid til å lese ellers? (Jeg leter alltid etter den perfekte kosestunden til disse magasinene, og så tar jeg meg ikke tid til DEN engang – men ved nærmere ettertanke er jo det helst fordi jeg har så mye annet OGSÅ, som står på “kose meg”-lista. Ikke fordi jeg ikke har tid til å lese dem. Jeg tar meg jo alltid tid til hyggelige ting, det er jo noe alle vet! Jeg må bare prioritere innimellom!)

I alle fall. Jeg har fått satt opp PC`n slik at jeg kan logge meg på jobbserveren hjemmefra, jeg er koblet opp på mailen både på pc og på telefon, jeg har ikke telefonen på lydløs og alt jeg kan jobbe med, lagret jeg lokalt på pc`n før jeg dro i sted. Jeg er på MSN, Twitter og Facebook i tillegg til at jeg kan koble på hjemmetelefonen – sånn for sikkerhetsskyld. Alt under kontroll med andre ord!

SÅ får vi se da, når jeg kommer hjem til en selskapssyk, varm og god Pelle – om det blir gjort noe fornuftig eller om jeg bare blir liggende under det STORE teppet som mamma strikket til oss til jul (det er antagelig 3×4 meter – og i verdens mykeste garn – helt perfekt for to frosne fruer til å ligge under!) glo på Doktor Oz (min nye hatfavoritt som jeg bare MÅ se på og som får meg til å brekke meg opptil flere ganger i løpet av et program, men så hender det at han tar opp interessante ting også da vettu, og jeg KAN jo ikke gå glipp av noe viktig som har med kroppen og helsa og gjøre!)

På den andre siden så burde jeg fortsette å prøve og komme meg inn i boken “Pinnsvinets eleganse” men det er ett eller annet med den boka som IKKE tar meg, og det blir jeg litt lei meg av, fordi jeg trodde det var en bok som ville ha meg på kroken fra første setning? Det er mulig den ikke egner seg til og leses på bussen. Den er skrevet på en måte som gjør at jeg må konsentrere meg for å få med alle de fine ordene, og alle vet jo at bussen ikke akkurat er et tempel for konsentrasjon. Ved nærmere ettertanke glemte jeg boka på pulten min også, så da utgår den i denne omgang.

Mens jeg sitter her bak i bussen og knatret på tastene, slår det meg at jeg kunne gjort dette hver dag! Jeg kunne sittet her og skrevet, tenkt litt, sett på folk, øvd meg på stenografi (hvis noen noen gang skulle slumpe til å si noe jeg vil referere selvsagt – og da mener jeg noe annet enn høylytte telefonsamtaler og damers indignasjon over manglende tid til å hente barn på fotballtrening) sett ut på været, naturen, biler og båter og alt som bare suser forbi og skrevet akkurat det som faller meg i hu der og da. Skal tro hva det hadde blitt snakk om? Det samme hver dag? Eller hadde jeg greid å ta tak i noe som engasjerer meg mer enn “Livet på bussen”?

Jeg skal tenke over saken. Nå passerer jeg sjøen på vei utover til oss, tåka ligger tett her også, sola skinner og blinker innimellom tåkedottene og jeg gleder meg til å komme hjem, spise ei brødskive med flykræsj på og drikke te med helsebringende remedier i. Jeg skal krølle meg under teppet sammen med Pellefar og bare koble ut. Det er ingen andre enn meg selv som stresser alt som skal gjøres.
I alle fall ikke i et par timer, dagen er jo enda ung.

Peace out.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s