Fru Januarpjusk


Januar er faktisk den verste måneden i hele året. Alt er mørkt og kaldt og til og med JEG sliter med å være positiv. Da er det alvor. Jeg er plagsomt positiv året rundt, men i disse dager kjenner jeg at det koster meg en ekstra liten kalori å prøve og se lyst på alt hele tiden.

Forsåvidt er det jo greit at jeg da antagelig forbrenner den kalorien hver gang jeg strever litt ekstra, men på den andre siden så bryr jeg meg ikke nevneverdig om akkurat dèt akkurat nå. Dette er ikke tiden å tenke over hva man putter i munnen. Jeg vil helst bare putte ALT i munnen, for å trøste meg selv fordi det «tross alt er januar». Det er ikke sikkert jeg setter så stor pris på denne trøstingen når sola begynner å titte frem og klærne skrelles av, men den tid den sorg. (Sannheten er jo at jeg ikke er en så stor godtemons som jeg prøver å skryte på meg, men det høres så koselig ut å trøstespise at jeg alltid lyver litt om det. Jeg er jo ikke spesielt glad i sjokolade engang, gudene vet hva som er galt med meg?)

Gleden er at jeg tross alt elsker å sitte inne i mørket med fyr i peisen og glo på alle de nye seriene som dukker opp på tv. Og jeg har bestemt meg for at det ER LOV. Det er så lov at det nesten ikke ER noe annet som er mer lov akkurat nå. Og det er en utmerket tid til å sortere fjorårets bilder, lage album som man kan gi bort til venner og familie og kose seg ved å mimre over gamle minner mens man drikker en kopp varm te med litt ekstra sukker i.

Og så kan man drømme seg bort ved å lese blogger og smugtitte inn i alle de vakre hjemmene som finnes rundt om i landet, planlegge litt ommøblering, ønske seg nye ting til å pynte opp med, lengte etter sommer og sol og et glass vin på terrassen, drite en lang mars i at hagen vår fortsatt ser ut som Hiroshima pga byggingen av ny vei og jeg kan nyte de nye varme tøflene jeg fikk mens jeg gleder meg til neste jul og mange timer rundt spisebordet.

Snøen laver ned, skiene mine er 42 mil unna men det plager meg ikke nevneverdig og det ER tross alt bare fire måneder til neste fridag.

Det kunne vært verre. Ærlig talt.

En kommentar om “Fru Januarpjusk

  1. Dun er slettes ikke alene om denne januarpjuskheten, hvis det er noen trøst;) Jeg føler ikke AKKURAT at jeg sprudler om dagen, og akkurat nå ser jeg ikke for meg at det kommer til å bli annereledes heller. Kanskje vi skulle avlyse januar, og kjøre dobbel juni i steden;)

    Kos deg i helgen! Og tips meg gjerne om nye tv-serier det er verdt å ta en titt på;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s