Tjuge Ølløv


Jeg vil si at jeg etter hvert har blitt en ekspert i å se det som italienerne kaller “bel far niente” – skjønnheten i å ikke gjøre noen ting. Jeg har utnyttet denne evnen for alt den er verdt i jula, og har fått ladet batteriene HELT fulle. Over en uke hjemme i hos mor og far, med søsken, svigerinne, hunder, slekt og venner rundt meg hver eneste dag, og det UTEN å gå lei eller fly i taket? Mirakler skjer altså, det er sikkert julenissen sin skyld.

På bussen inn til Oslo i dag tidlig, satt jeg og kosa meg med musikk på øret, leste boka mi (Søstrene Gabaldón av Lorraine López – hyggelig busslesning og litt sniklæring av spansk til turen jeg skal på i juni – jippi!) og følte plutselig at jeg var full av piff og guts og var skikkelig klar til å gi det berømte jernet!(som for øvrig er en setning jeg IKKE liker å bruke, fordi jeg synes den er litt på kanten – og så får det meg jo til å tenke på om det er jeg som stadig tenker koffert, eller om det rett og slett er et uskyldig ordtak. Kjenner jeg meg selv rett så er det antagelig JEG som er på kanten. Uansett er det et teit uttrykk.)

Det var veldig hyggelig å KJENNE den følelsen, OG det var hyggelig å se kollegaene mine igjen! Det skal bli moro, og ikke minst lærerikt, og gå løs på 2011. Jeg skal bli en super digitale medier-prosjektleder i løpet av året, det er MITT nyttårsforsett – selv om jeg ikke skulle ha noen. Jeg kjente bare at NU JÄVLAR – nu kör vi! Jeg gleder meg! Hjernearddisken er ryddet og pusten er fri. Tut og kjør! Det er mulig det har med historien fra i fjor og gjøre, jeg føler i alle fall behov for å vise noen at jeg er FLINK PIKE. Selvtilliten skal bygges opp til uante høyder. Ikke det at den har blitt så liten, men den fikk seg en knekk, enten jeg liker å tenke på det eller ikke.

Jeg gruet meg litt til å komme hjem til Askelien igjen. I bartebygda kom det over en halv meter snø i løpet av to dager og nyttårsaften blåste og snødde bort, men det hindret ikke oss i å nyte en treretters med boblende drikke ut i de små timer. Da bilen var fullpakket og vi vinket farvel i går, trodde jeg ikke at jeg skulle synes det var SÅ godt å komme hjem. Nå vil jeg aldri reise herfra igjen. Selvsagt. Borte bra, men hjemme best! Huset sto fortsatt, det var kun 10 grader på stua, men det er vi jo så vant til at det nesten kjentes varmt ut – senga vår var den beste i hele verden og til og med Pelle – som har levd som en greve hele jula og spist middagsrester i smug hver dag – syntes tydeligvis at det var godt å komme hjem.

Nå skal julehuset tas ned og vinterhuset få skinne litt. Alle nisser skal opp på loftet der de bor, julekulene skal pakkes pent inn og adventsstjerna skal rotes bort igjen. Jeg fant til min store overraskelse ut at jeg hadde fått to ufrivillige julestrømper også.. Fru Perez (dvs meg, ikke hu andre) tror at så lenge man vasker ullprodukter på 30 grader, er det ett fett om det kjøres på ullprogram eller vanlig program. Mine nye nydelige og dyre knestrømper fra elskelige Dorothea ble derfor så små at jeg ikke får dem over håndlettet engang. Pga blondekanter og dingelpynt vil de gjøre seg flott med noen røde silkebånd over peisen i desember. Ikke si jeg ikke ser bruksmuligheter i ting jeg kjøper, selv om jeg ødelegger dem før jeg får brukt dem!

Strømper eller ei. Her er det fyr i peisen, middagene fra i fjor er en saga blott og nå er det den standard havreskjorta og strilefsa en stund fremover – men jeg har mange fine bilder og mye god mat på hoftekammene som jeg kan nyte synet av gjennom vinteren! Og kjenner jeg fruene i Askelien rett, blir både skjorta og lefsa pakket bort så fort anledningen bryr seg. Det finnes jo alltid en unnskyldning til å dekke et bord og la korkene fly til værs?

Velkommen tjuge ølløv! (som Sigbjørn Johnsen så flott har lært oss at det heter i år.) Jeg skal nyte hver en dag!

(PS! Hvis noen lurer: Jeg fikk tilslutt min etterlengtede irske kaffe på det nye hotellet i bartebygda. NYDELIG hotell men begredelig drikke. Da trenger jeg jo ikke mase mer om det! Godt med alt som er gjort.)

Ha en GOD mandag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s