Fru Romjul


Du herlige juletid! Her er det så avslappet å være at jeg ikke engang orker lese aviser på nett, enda mindre henge på Facebook eller blogge. Fullstendig utkobling, det gjør antagelig ikke vondt i det hele tatt, verken for meg eller de rundt meg.

Det har vært som i et postkort her i flere dager. Tett under 30 minus, hele verden har vært hvit og lyseblå og røyken fra pipene har stått rett opp som små tårn, akkurat som man ser på gamle bilder fra små bygder som ligger oppe i fjellene, alt er hvitt og kaldt og frosset.

Huset er fullt av familie og hunder, frokostbordet er dekket av mors hjemmelagede sylte, rull, salater, lefse, knekkebrød og alt av godt man kan tenke seg. Middagene er lange og verdens beste, akevitten er god og fnisete og julekakene er alltid satt frem.

Julegavene i år var bedre enn på lenge, og det er tydelig at folk har fått med seg at det er kaldt i Askelien, det ble mye som kan holde oss varme! Jeg gleder meg til å komme hjem og krølle meg inn i pelspledd og strikkapledd og til å suse rundt i ny nattkjole med matchende tøfler mens jeg etterlater meg en duft av Chanel.

Nå har kona og mor preparert kalkun til i kveld og fyllt den med trøffelolje, fløte, konjakk og andre godsaker. Jeg har grått av prinsesse Märtha Louise på tv, far snorker i stolen, lillesøster har fått den obligatoriske forkjølelsen, Pelle og Richie krangler om godbitene, mor tenner alle lys, lillebror og kjærsten er forelsket, konemor er vakker i stillongs, snøen faller fin og lett og julefreden henger over oss som et behagelig slør.

Godt vi skal være i denne tilstanden et par dager til, det er fabelaktig behagelig.

God romjul! 🙂

2 kommentarer om “Fru Romjul

  1. Mmmmm, herlige julekos… – hils hele familien din så mye! Håper å se dere på Stokkøya i løpet av neste år! Hadde vært utrolig gøy 🙂
    Her nikoses det med ny baby, verdens vakreste, selvfølgelig… STOR klem fra Torild

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s