Fru Juletøff


Det er ganske så godt å være i form igjen! Matlysta er ikke helt på topp, men det er jo bare greit, da kan jeg sikkert spise dobbelt så mye når jeg kommer hjem til jul! Stakkars konemor som trodde hun skulle slippe unna, hun ligger langstrak og har vel sett sine bedre dager, men da er vi i alle fall ferdig med skjiten.

Det er tydelig at jeg er i formen igjen, for på bussen hjem i dag, gjorde jeg noe jeg bare før har tenkt inni meg at jeg burde gjøre. Det irriterer vettet av meg at folk bare STÅR der, midt i bussen og ikke rører seg av flekken, når det er flere som skal på. Er vi en flokk sauer som ikke greier tenke selv, eller hva er greia? I alle fall, jeg gikk ombord og det var stappfullt. Jeg ble stående fast to meter innenfor døra og det var lang kø bak meg av folk som skulle inn. Midt i bussen sto en klump med fjernstyrte 252-passasjerer som ikke rørte på en tå engang for å gi plass. Da ropte jeg plutselig, uten å egentlig tenke over det engang og på ordentlig trøndersk med innlagt breisladd: «Kainn dåkk trekk litt lenger bakover ti bussn!» Med det samme kjente jeg at jeg ble skikkelig rød på ørene (som jeg blir når jeg blir flau) og så SKVATT jeg, for jeg trodde ikke at jeg kom til å rope SÅ høyt! Men folk flyttet seg som bare det og jeg fikk faktisk fri passasje så langt bak jeg ville.

Ikke vet jeg hva som gikk av meg. Jeg pleier ikke gjøre slike ting helt alene. Det hender jeg sier fra om ting når jeg er sammen med andre, for da er jeg tross alt litt tøffere, men i dag var jeg tydeligvis tøff alene. Og så GODT som DET gjorde! Hvorfor gjør man ikke sånt litt oftere? Sier ting man mener og som man VET at 98% av de andre også mener? Det ER jo ikke farlig? Ingen blir sinte og ingen blir sure (de som blir sure føler seg sikkert støtt) og alle får det bedre. Det skal jaggu meg bli nyttårsforsettet mitt: Å si fra når det er noe som irriterer meg – offentlig! Jeg sier det jo her på bloggen, men jeg skal begynne å si det muntlig også. Hah.

Så vet dere det, neste gang dere står som sild i tønne på en eller annen buss og hører ei blond høysåte med høy trønderstemme rope ett eller annet – ikke bli redd, det er bare meg! 😉

God mandag!

En kommentar om “Fru Juletøff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s