Fru Olja lyn


Jeg tror det nesten ikke selv! JEG lager pinnekjøtt, for første gang i mitt liv. Ikke det at det er så innmari vanskelig kanskje, det skal jo bare stå der og putre, men jeg gjorde meg stor flid FØR jeg satte på kjelen! Jeg la bjørkepinnene pent i rutemønster, de lengste kjøttbitene i rutemønster oppå dem igjen, en dæsj med øl og noen einebær og vann. Denne middagen er faktisk laget med omsorg og nøyaktighet, tenke seg til?

I dag fikk jeg meg ny frisør. Jeg har gått til den samme flinke, flinke fru Alexandra i Oslo i flere år nå, men nå var det på tide å være utro. Jeg havnet hos «På Håret» i Asker og fikk tildelt den søteste og lengste Härjedalske mø jeg har møtt på lenge, og vi fant selvsagt tonen med en gang. Det er ikke så mange som vet hvor Ljusdal er, men *fanfare* det vet JEG, fordi jeg har bodd rett rundt svingen, i Sveg, dermed hadde vi ingen problemer med å finne ting å snakke om. Leoparden er herved borte (og vil aldri bli savnet!) mine lokker er kortere og jeg ble både blondere og finere synes jeg.

Selvsagt fikk jeg shoppet litt i går, akkurat som planlagt! (var det egentlig noen i HELE verden som trodde jeg ikke kom til å gjøre det?) En nydelig kjole (fra Dorothea) i silke og strikk ble med meg hjem igjen, og jeg gleder meg til å ha den på meg i kveld når Søstrene samles til årets siste treff, pinnekjøtt, desserter, vin, gaver og skravling.

Nå er det spanske julesanger på full guff her i julehuset, med Radio Latin-Amerika som fast takst på lørdager, huset er vasket og det er «bare» igjen å lakke negler, henge opp klesvask (i motsatt rekkefølge kanskje..) pakke inn gaver, gjemme klær jeg har shoppet i dag (de tas frem sånn litt nå og da så ikke konemor merker det. I alle fall merker hun det ikke så godt. *host*) Kone skal hentes på jobb, kropp skal pyntes, hund skal luftes og – jada, det er nok å ta seg til!

Ha en deilig lørdagskveld! 🙂

En kommentar om “Fru Olja lyn

  1. Du er så god til å få sagt det, eller skrevet det kansje. Enn får seg en kort liten hyggestund når en er innom bloggen din.Frisk pust og freske fraspark. Du får meg til å humre av hverdagens trivialiteter ( problemer )og tar opp ting til ettertanke. Takk Anne.
    Kos dere i kveld.

    Tone Bjørgen
    Men må få arrestere deg litt ettersom jeg er sauebonde : det er vel strengt tatt jeg som lager pinnekjøtt ( eller det som blir pinnekjøtt ) men du KOKER og kryddrer pinnekjøttet. Og event steker det litt etterpå.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s