Fru Adventskos


Herlig søndag! Lang frokost og litt lurvete i fjæra etter førjulsfamiliemiddag i går, men ikke verre enn at frisk vinterluft kurerte gruffen. På med stillongser og kjeledresser, ut i ti minus og snøføyk, godt for både kropp og sjel. Veslen (som ikke er så liten som navnet skulle tilsi med sine 650 kilo!) ble salet på og vi kjørte avgårde med slede, reinsskinn og bjelleklang, inn i de stille Hedmarkske skoger. Røde kinn og frost i nesa, herlig uansett!

Turen tilbake til Asker var ikke fullt så herlig. Veiene var såpeglatte og det sto omtrent dønn fra Espa og inn til Oslo. Det er første gang jeg har måttet ta i fart for å komme opp bakker på E6… Det var to stk skjelvne men GLADE fruer som gikk ut av bilen tre timer senere. Gleden forsvant fort da vi oppdaget at vannet var frosset! Forbarska anleggsarbeidere, det er andre gangen i høst/vinter de sørger for at rørene våre fryser. Skulle jo tro det var umulig, men dengang ei. Det er nesten rart at vårt rødglødende raseri ikke varmet opp rørene OG smeltet snøen ute samtidig..

Nå sitter vi her med fyr på peisen, adventsstjerna får vente til i morgen, vi har vann i bøtte hentet hos naboen og vi går igrunn ut i fra at det IKKE kommer rørlegger nå i kveld. Det skal bli spennende å se om det er noe som er ødelagt når de får tint dem opp igjen, det er jo ganske gamle rør i dette huset (men de har ALDRI fryst før!) så skader kan kanskje skje? Vi krysser fingrene for at det går bra. Jeg ser dog ikke frem til å IKKE få morgendusjen min, godt jeg ikke tok meg en ridetur på Veslen, det hadde jo vært digg å komme på jobb i morgen, dunstende av hest og fjøs..

Vel, det kunne vært verre. Den bilturen hjem var av det slaget jeg ikke unner min verste fiende, så vi får være glade for at vi kom hele frem!

God 1.advent – SNART er det JUL! 🙂

2 kommentarer om “Fru Adventskos

  1. Å være uten vann er pyton, så der har du min fulle medlidenhet! Vi har brønnvann, og pumpa tok kvelden sist vinter. Fikk byttet pumpa etter en uke, og det tok nesten 3 uker etter det før grumset hadde lagt seg i brønnen så vi kunne drikke det igjen og ikke minst dusje. Håper inderlig dere ikke trenger å vente like lenge!

    God førjul! 🙂

    Liker

  2. Husker et år vannet frøs i stallen (dengang da jeg hadde hest) og vi måtte bære/bruke slange fra hovedhuset vann til 10 hester. Værsågodåbligæern! Men vi fikk det til. Håper det løser seg snart for dere og god advent!
    Nanniklem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s