Fru Overengasjert

Jeg er altså SÅ fornøyd med den «nye» bloggen min! Endelig har jeg fått et bilde som går over alle tre spaltene, jeg har irritert meg grønn over det usymmetriske oppsettet LENGE. Men nu jävlar, nu blir det bra! Takk igjen til Fruen fra Trondheim – og takk til Felix som fant det for godt å være syk i går slik at mamman måtte være hjemme. Flink gutt!

En annen ting som blir bra, er at dette faktisk er siste fredag jeg er medlem av NAV. Siste fredag i evigheten, amen og la det skje! Man blir jo IKKE rik av å henge på NAV, så jeg gleder meg som bare det til å få vanlig lønn igjen. Jeg kjenner at det rykker i shoppingfoten bare jeg tenker på det. Da er det jo ganske trist igrunn, at den nye jobben ligger på Youngstorget – midt i hjertet av Oslo, og det er jo ikke spesielt mange hyggelige butikker i Oslo. Dette går fint det, jada.

Apropos Youngstorget. Jeg får orkesterplass til alle fakkeltog i verden! DET hadde jeg ikke tenkt på, faktisk. Fabelaktig! Da kan jeg stå og se på alle som går i tog for ett eller annet noen andre har fått dem til å tro at de er så engasjert i! For eksempel tullefakkeltog som Eia og Tufte Johansen med de fjerne pipestemmene sine har fått folk til å tro at er morsomt. Tenke seg til at vi er så overpriviligerte (og fjernstyrte!!) i Norge, at vi går i fakkeltog for noe som to fjols som har en tilhengerskare over normalen, får folk til å engasjere seg i? Jeg gremmes. Greit nok at det underforstått var et spark i siden til en eller annen helseinstans, men jeg lover deg: det var ikke DERFOR de fleste gikk i toget. De fleste visste sikkert ikke hva de gikk der for i det hele tatt, de bare synes det var kult å være en del av et felleskap.

Jada, jeg vet, jeg dømmer og jeg rakker ned på folk og jeg har sikkert ikke peiling på hva jeg snakker om – for JEG var jo ikke der! Men det jeg prøver å få fram, er at vi i dette lille nisselandet er så LETTE å lede at det bare er å ta av seg nisselua for! Det er så mange i dette landet som kun åpner munnen og har meninger om noe når det står i avisen med store bokstaver! Som aldri sier noe ellers, som ikke kommenterer på blogginnlegg som dette engang – fordi de ikke tør? Eller fordi de ikke har en mening om det? Eller gidder de bare ikke? Det er DE menneskene jeg skulle ønske kunne si hva de mente litt oftere! Jeg vil heller høre hva Ola og Kari mener om feks pels FØR Unni Lindell hyler avisa full om hvor fæle folk pelsdyr-/pelseierne er. SLIKE ting!

Det må da være «vanlige folk» (og da mener jeg de som IKKE har overengasjement som sin daglige profesjon) som tenker på dette ellers i året også? Eller gjør de ikke det? Tenker de bare på det når det tilfeldigvis blir blåst opp i media? Er dette med å være imot pels, like «trendy» som å være imot NRK-lisensen eller årsavgifta på bil, hver gang den kommer? Er folk imot bare for å vise at de er engasjerte i noe – uten kanskje helt å ha tenkt gjennom hva det er de demonstrerer mot eller for?

Jeg setter muligens meg selv i et hjørne nå, for jeg hadde heller kanskje ikke engasjert meg om dette ikke hadde vært oppblåst i media de siste ukene? Eller.. jo det HADDE jeg! Det er visse ting jeg brenner for året rundt, og da prater jeg også om det – eller skriver om det. Jeg vil at alle oppegående folk skal engasjere seg året rundt! Ikke i alt på en gang, det er umulig. Men istedet for å bruke tiden på å gå i tog, burde vi bli mer bevisst på HVA vi gjør og hva vi bruker penger på – til daglig!

For eksempel tenker jeg MYE på fjærkre og hvordan DE har det – frittgående høner, my ass! De er ikke mer frittgående enn en rev i bur, de har bare større flate å gå på, men deler den med tusenvis av andre og de ser ikke snurten av sol og blå himmel. Og dette er helt greit, for nordmenn vil jo ha billige egg – nordmenn vil ha ALT de, bare det er billig! Hadde pels kostet 2,50 og en knapp, skal jeg vedde på at fakkeltoget hadde vært halvert!

Jeg spiser ikke vanlig laks lengre, jeg aner ikke hvor den kommer fra og jeg stoler ikke på at den ikke er pumpet full av dritt. Jeg kjøper KUN økologiske egg. De hønene sitter ikke i bur, de har tilgang på uteareal og kan flakse med vingene og gape uten å få munnen full av høna som står ved siden av fordi det er for trangt. Jeg kjøper IKKE ribbe til jul som koster 10,- pr kilo – den grisen har antagelig hatt det helt forjævlig før den døde, heldiggrisen. Jeg kler ikke på Pelle små dukkeklær og bærer ham på armen dagen lang, slik at muskelene i beina ikke får utviklet seg, jeg går ikke på sirkus fordi jeg synes det er tragisk at elefanter og seler og hester blir fraktet rundt og vist fram på den måten, jeg får meg ikke en katt bare fordi jeg har mus på loftet og det hadde vært kjekt og hatt en utekatt, jeg har ikke dyr jeg har kjøpt i dyrebutikk fordi jeg vil ha noe fint og mykt å kose med eller bare se på. Og jeg prøver å unngå og kjøpe billige plagg på H&M, fordi de kommer til å havne på søplehaugen om et halvår likevel.

Det er MYE man kan engasjere seg i, eller i det minste: ta et standpunkt til! HELT SELV! Det er bedre å bry seg litt hver dag, enn å bry seg en gang i året fordi det er hypet opp av en eller annen kjent person.

Shit. For mye kaffe? Beklager. Jeg skulle jo bare si god helg, egentlig..

Vi skal på hyttetur til det som engang var Norges minste by, vakre Stavern – og jeg skal slett ikke diskutere en eneste ting, bare nyte god mat (fra norske lam) og drikke god vin!

God helg – og husk å bry deg om de små ting! 🙂

3 kommentarer om “Fru Overengasjert

 1. Sant det. At vi blir med på det meste, bare det er billig nok. Fly med RyanAir(skrives det sånn?) f.eks…
  ;-)god helg fra Hermansen

  Liker

 2. Det å irritere seg over at folk vil la seg underholde kaller jeg ikke å engasjere seg,det kaller jeg rett og slett – ja nemlig,å irritere seg. Hva med stand-up? Konserter? Det går jo ut på det samme,show og underholdning. Som vi overpriviligerte nordmenn er så fjolsete å kaste bort tid og penger på. Det er kanskje ikke noe du syns er estimabelt men prøv å vær åpen for at andre har lyst til å ha det gøy uten at det skal være samfunnsengasjerende og viktig,eller riktig bruk av tid og penger i forhold til din standard.

  Liker

 3. Tror du misforstår meg litt Anonym. Jeg har IKKE noe imot underholdning, men jeg synes muligens det å gå i fakkeltog er mer alvorlig enn det du gjør?

  Jeg er åpen for det meste jeg, men jeg liker også å sette spørsmålstegn ved ting. Både for diskusjonens del og fordi jeg lærer mye av det.

  Jeg liker også at folk som kommenterer, skriver under med navn. 😉

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s