Fru Englebarn


Etter en litt urolig natt der kona kastet besvergelser over vinduskarmen som deretter gikk til angrep på meg, var det ganske deilig å våkne, stå opp og se at snøen laver ned over Askelien! Endelig, det har jeg ventet lenge på – bort med halvråtnet løv og trist farge på bakken – nå blir det hvitt og vakkert!

Grunnen til at jeg ble angrepet av en vinduskarm, for å fortsette litt på den der, er fordi jeg har begynt å lese «Det de ikke forteller oss. Steinerskolens okkulte basis». Nå kan det jo stilles spørsmålstegn ved hvorfor jeg går fra Jane Eyre til denne boka, men jeg er jo litt som en sprettball vet dere. Litt her og litt der, litt opp og litt ned. Og nå var det på tide med litt «fornuftig» føde. Konemor mente jeg så bedre ut med en bok av Brontë-søstrene foran meg der jeg lå i sengen, og etter nattens koko-drømmer er jeg nesten klar for å si at jeg er enig. Jeg har jo, som dere kanskje har lest tidligere, et litt anstrengt forhold til Steinerbevegelsen, og etter å ha begynt på denne boka, regner jeg med at det ikke blir akkurat mer POSITIVT. I mine øyne er jo Rudolf Steiner en reinkarnasjon av han gammel-Erik selv, så det er ikke rart at jeg drømmer som jeg gjør. Det spørs om jeg må lese denne boken på dagtid og heller avslutte med en god gammel klassiker på sengekanten.

Til tross for urolig natt og skumle tanker, er jeg i en fantastisk behagelig form i dag. Jeg føler meg myk som en liten pelsdott, og er underlig glad inni meg – og det til tross for at jeg fortsatt er uten jobb – og jeg har enda ikke fått besøk av englene! Det overrasker meg faktisk litt at ikke det ble et rush av folk som ville ha besøk av dem, men nå er de i alle fall trygt plassert hos tre som både trenger dem og vil ha dem. I kveld klokken 2230 skal jeg åpne ytterdøra og «be dem inn», så får vi se om det kjennes at de er her.

Akkurat nå føles dette litt rart, i og med at jeg leser boka om Steinerbevegelsen – OG misliker den – og i samme slengen skal jeg ha englebesøk, som er noe av det mest alternative jeg har vært med på og som er ganske i nærheten av det steinerfolka tror på. Disse to tingene burde egentlig vært litt sammenfallende, men det er de da altså IKKE. De englene som kommer innenfor døra mi, er ikke de samme som Rudolf Steiner trodde på og som lever videre i bevegelsen hans. Aldri i verden. No chance.

Nå snør det så mye at jeg snart kan ut og lage engler i snøen. Kanskje det er det tryggeste, da vet jeg i alle fall hvem sitt avtrykk det er! 😉

Ha en GOD onsdag! 🙂

En kommentar om “Fru Englebarn

  1. Jeg får også besøk av englene lørdag. En god tanke, midt oppi alt det andre kaoset mitt. Om en tror på dem eller ikke, er en annen sak – jeg har iallefall valgt å la dem komme på besøk! De som kjenner meg, er vant til at jeg gjør så mye rart fra før at dette overrasker vel ingen.. 😀
    Kos deg med nysnø, engler og onsdagen, Annemor!
    Det er deg vel unnt! 🙂

    Klem, Renate.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s