Fru Neglesprett


Den kom litt brått på meg, denne kulda! Jeg har nok sittet litt for lenge her inne i min lille boble, jeg går jo stort sett ut bare når det er fint vær. Det hjelper ikke å ha en hund heller, han nekter jo å gå ut når det regner – og jeg tvinger ham jo ikke til å gjøre noe han ikke vil, bevares, her driver vi oppdragelse på høyt plan! Flaks for meg at det har vært en fin høst, ellers hadde jeg vært svært blek om nebbet vil jeg tro. Og Pelle hadde vært ganske tjukk. Jeg også, antakelig.

I dag MÅ jeg opp på taket og skjære av kantene på shingelen før snøen kommer, og jeg gruer meg skikkelig. Sur vind og kuldegrader, ikke akkurat favoritten! Hva har jeg lært av dette? GJØR ALT ORDENTLIG FERDIG MED EN GANG! Jeg er jo ferdig med selve leggingen der oppe, men finpussen står igjen. Og i og med at værmeldinga ser ut som den gjør, har jeg egentlig ikke noe valg. Jeg nekter å gå opp der når snøen ligger og det er stor mulighet for at jeg kan skli ned og slå meg halvt ihjel.

Jeg vil jo mye heller kose meg her inne i peisvarmen, pusle litt, skrive ferdig julegavelista, pakke inn bøker til svigermor som skal sendes til Spania, kjenne på sommerfugler og spenning i magen, se på arbeidskara som jeg i dag IKKE misunner jobben, glede meg til jul, spise klementiner, rusle rund med ullpleddet rundt rompa. (kan komme en sniktrekk, jeg er tross alt nesten hundre år…)se på småfuglene som har fått mat i nye meisebolleholdere, og Pelle som ligger og ser ut vinduet og «prater» med dem.

Men, må man så må man. Og så kan jeg jo premiere meg selv med ett eller annet godt når jeg kommer inn igjen!? Eller, enda bedre: når jeg skal levere svigermorpakken på posten «må» jeg jo til Blakstad, og når jeg først har kommet meg dit, kan jeg jo like så godt fortsette utover til Vollen og besøke Vollywood?! Og hvis jeg ombestemmer meg og drar andre veien, til postkontoret på Holmen, er jeg jo rett i nærheten av Dorothea! Og skulle jeg ta HELT av kan jeg jo kjøre opp til Asker sentrum, og der er jo feks Wallas Verden! Hah. Fabelaktig! Uansett hvilken vei jeg velger, er det en STOR gulrot i enden!

Der ser dere. Lettlurt igjen.

Ha en god kaldværsdag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s