Fru Innekos


Herlig vær! Og det er ikke ironisk engang. Jeg liker når det uler litt rundt hushjørnene, gulnet løv og regn pisker mot vinduet her jeg sitter, det spraker i peisen, kaffen er god, Pelle snorker på sofan og jeg er positiv selv om jeg ikke får vært oppe på taket og øvd i dag – eller har noen jobb å gå til. Det er ikke verst det synes jeg, og greie å mane frem en positiv dag når alt like så godt kunne vært skikkelig dritt.

I dag skal jeg bare være inne, og med god samvittighet. Pusle rundt og rydde litt til vi får storfint besøk av tantebarnet fra Tromsø, øve til i morgen (kanskje greit at utarbeiderne får en pause, de er sikkert lei av å høre den samme sangen om igjen for n`te gang..) kose meg og lese boka mi. Jeg er ferdig med jane Eyre og nå har jeg gått løs på Villette av samme forfatter – det blir med de to i den sjangeren tror jeg, det står jo egentlig det samme i dem og det er måte på hvor spennende livene til guvernantene på 1850-tallet er. Men nå har jeg lest litt gammelkultur.

Nå vil jeg lese noe uten støv på og Ildefonso Falcones siste – Fatimas hånd – står høyt på ønskelista. Jeg tror jeg er for utålmodig til å vente til jeg evt får den til jul, det blir nok en tur i bokhandelen den nærmeste tiden. Jeg elsker den forrige boken hans, Havets katedral, og jeg lever meg så inn i slike bøker at det ikke gjør noe om det er lenge siden vi var i Spania og lenge til vi skal dit igjen. Ved å lese bøkene hans (og gode gamle Carlos Ruiz Zafón sine, som jeg aldri blir lei av å nevne) er jeg der på et blunk. Snakker man om bøker med støv på så er jo disse jeg nevner absolutt i kategorien «støvete» men de er støvete på en annen måte enn Charlotte Brontë sine.

Vel, apropos støv. Jeg får slå meg løs med støvfilla mi før jeg gjør noe annet.. Det er så herlig å være husmor dere!

Ha en nydelig rufsete høstdag – nyt den! 🙂

5 kommentarer om “Fru Innekos


 1. lykke til på staycation.. det er litt morsomt når du skriver at min mann Pelle ligger på din sofa og snorker.. han forteller meg at han er på jobben.. jeg tror han garantert koser seg, så du får låne han litt til!!

  stor klem, og bare så du vet det så gjør du meg veldig glad når jeg er her hos deg!!

  Liker

 2. Hahah! 🙂 Ja jeg skal hilse og si at han trives på sofan her, det høres sånn ut også der han ligger på ryggen og grynter! 😉

  Takk for at jeg gjør deg glad! :=)

  Liker

 3. Så deilig med innedag, jeg er også veldig glad i ruskevær, godt å kose seg inne da:)

  ang badet vårt, jeg har brukt vanlig sens 30 på veggene. Det er våtromstapet og dersom det er det du har må du være obs på at du vil bli frarådet å male over den. Grunnen til det er at man strengt tatt skal bruke våtromsmaling på badet, og den malingen vil føles som den aldri tørker på våtromstapet og oppleves som klissete på veggen. Hos oss har det funket helt fint og veggen er tørre og glatte, men jeg vil altså anbefale deg å bruke sens 30 fra jotun.
  På gulvet har jeg brukt Oxan gulvmaling, med et strøk vannbasert heftgrunn under. Du kan også bruke Trestjerner Gulvmaling, den er minst like god og holdbar:) Heftgrunn er helt nødvendig på gulvet, men trengs ikke på veggen. Men det kommer selvfølgelig halt an på underlaget ditt:)

  Lykke til;)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s