Fru Vettløs


Å bo i et oppussingsobjekt kan til tider være en utfordring, det kan vel alle som holder på med det samme, skrive under på. Nå har vi jo holdt på med taket i hundre år (ser slutten nå, jeg lover, kun 25 plater igjen – nesten 100m2 er i boks, så og si alene!) og i tillegg holder de på med gang- og sykkelveien utenfor her, stor mur kommer opp, grøfter lages, gjerder settes opp, naboen bytter bordkledning på huset og en annen nabo gjør visst klar til å selge. Det er full fart her dagen lang.

I dag var det noe som IKKE hadde full fart også, og det var rørene våre. Igjen. Forbannet være at man skal være så glad i dette huset at man holder ut alt som dukker opp! Tette rør er vel omtrent det verste jeg vet, nest etter lekke rør – det er muligens verre. Rørlegger kom og prøvde å løse problemet, men uten hell, så da var det bare å ringe etter høytrykkspylebilen. Igjen. Det luktet fandens oldemor over hele huset, i tillegg til at bonden litt lenger uti veien holder på med møkkakjøring, en faaabelaktig blanding du! Lengtet nesten til hjembygda og våronna et lite sekund. (men jeg lover det var lite, til og med jeg fikk nok i dag.) Jeg rømte opp på taket og var VELDIG opptatt der, mens rørene fikk seg en overhaling. Deretter var det frem med grønnsåpa og nå har freden senket seg over heimen. For denne gang.

I tillegg til dette skal jeg på prøvesynging til Det store korslaget på torsdag og har så prestasjonsangst at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. I den forbindelse er jeg GLAD jeg har hatt taket å holde på med, der er det fint å øve! Jeg ser sikkert ikke klok ut der jeg sitter og synger og hamrer ivei, men jeg later som om ingen hører meg pga alt bråket rundt på alle kanter. Og hvis noen skulle være så (u)heldige å høre meg, får jeg bare ta det med et smil og late som om jeg er en raring der jeg sitter. Det er ikke noe annet å gjøre faktisk – jeg MÅ jo øve! Det er jo bare FØR-audition til den ordentlige auditionen med Erik & Kriss, men det er ille nok det. Jeg synger jo ikke for konemor engang, ikke på oppfordring i alle fall. Det er ganske utrolig at jeg i det hele tatt har meldt meg på. Ikke vil jeg på tv, ikke tør jeg synge foran en jury og ikke vet jeg OM jeg kan synge. Og så melder jeg meg på dette? Og midt oppi galskapen, har jeg skikkelig, skikkelig lyst til å være med i koret og konkurransen – det ser jo så fantstisk morsomt ut! Sinnsykt. Det var dette med de indre demonene da… de får kjørt seg om dagen! Kommer jeg helskinnet gjennom dette, skal jeg premieres.

Men først skal jeg premieres for dagens innsats.
Sviskekompott og vaniljesaus til folket – for all del, rørene ER tross alt åpne igjen.

God tirsdag! 🙂

4 kommentarer om “Fru Vettløs

 1. Men det skal jeg ha sagt, jeg vil ikke holdes ansvarlig for div korslageting……Men lover å se på hvis du blir med, og det blir du:) Jeg synes dere er flink til å legge tak selv, det hadde ikke jeg klart……

  Liker

 2. Hvis den H`en er for Hege så skal du så visst holdes ansvarlig for det ene og det andre om dette blir mer enn en prøvesynging 😉 Da plikter du til å stille opp som musikklærer slik at jeg synger Erik & Kriss i senk! 😉

  TUSEN takk for koselig hilsen fra Tomines Hjem, du er er ALLTID positiv du! En fabelaktig egenskap! 🙂

  KLEM!

  Liker

 3. Ville bare si at jeg synes bloggen din er veldig fin. Du skriver både personlig og morsomt. :o)
  Jeg beundrer deg for å gå på prosjekter som det å legge tak. ;o)

  Ønsker deg en glad helg!

  Klem,
  AW

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s