Fru Fornemmelse


Jeg er ingen stor fan av Åndenes Makt og andre tv-programmer der folk snakker med mennesker som har gått over til den andre siden. Og jeg er absolutt IKKE fan av de som samler tusenvis av folk og hilser fra bestemor på direkten på store tv-show. Det ER sikkert noe i det, men for mitt hjerte blir det alt for kommerst. Av en eller annen grunn har jeg mer trua på de som ikke gjør seg til millionær på evnene sine. Slik som Snåsamannen gjorde før han tok helt av og ble rikskjendis. I alle fall, jeg ser sjelden eller aldri på slike program, men mest fordi jeg ikke vil gi næring til min allerede frodige fantasi. At det er mer mellom himmel og jord enn det vi ser, er hevet over enhver tvil.

Da vi flyttet inn her for snart fire år siden, tror jeg tanken slo oss begge. At det ville være rart om det ikke VAR noe her. Huset er som sagt fra 1881 og det har visstnok vært en husmannsplass en gang i tiden. (derom strides de lærde, men jeg liker at det kanskje har vært det.) Mange folk har bodd her gjennom mange epoker. Veldig spennende synes jeg. Jeg er vel omtrent like følsom for «slike ting», som en elefant som prøver å liste seg, men jeg har jo som kjent et livlig hode og kan GODT se for meg både det ene og det andre. Andre igjen, har ikke så livlig fantasi, men kjenner faktisk at det befinner seg noe annet her. Etter en stund og på grunn av visse omstendigheter, bestemte vi oss for å få huset renset. Ikke av en polsk vaskehjelp, men av en dame som kom for å rense huset for dårlige energier.

Jeg vil ikke gå i detalj i alt hun sa og så, men jeg har sjekket opp en del av det med historielaget og folketellinger fra 1800-tallet og jeg kan bare si en ting: I believe! Det var så mye i det hun sa som hun UMULIG kunne vite, det KAN ikke være tilfeldigheter heller. Og dere VET hvor skeptisk jeg er til MYE! I mitt hode er dette helt logisk, energier fra andre mennesker eller ting, henger igjen rundt oss og påvirker oss i hverdagen. Enden på visa var at huset ble «rent» og siden den gang har det vært godt å være her og ingen har følt noe spesielt.

Grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å tenke på dette så tidlig en mandags morgen, er fordi jeg av og til føler at jeg føler at det er noen her! JEG, som som sagt er helt stengt for slikt, føler at jeg ikke er alene. Det er en helt utrolig rar følelse, jeg blir verken redd eller nervøs, jeg blir bare glad faktisk. Jeg vet jo ikke, det er helt sikkert min fantasi som tuller med meg, men av og til når jeg står tidlig opp og ikke forlater huset, som i dag da jeg var oppe før klokka åtte, da føles det som om jeg ikke er alene her. Jeg legger i peisen, pusler litt rundt, lager kaffe.. verden har liksom ikke helt våknet enda, og jeg føler at det er en eller annen «følelse» som pusler rundt sammen med meg? En fornemmelse av at jeg ikke er helt alene?

Det er sikkert bare jeg som veldig gjerne skulle ønsket at jeg kunne fått anledning til å hilse på de som bodde her i huset i gamle dager, som fremtvinger en eller annen fantasifølelse. Det er så mye jeg skulle spurt om! Hvem de var, hvor de kom fra, om de hadde det bra, hvorfor de valgte å bygge huset som de gjorde, om de var fattige, om de var lykkelige.. Jeg har jo undersøkt litt om tidligere eiere, men jeg er jo enda nysgjerrig! Det er jo MYE jeg ikke vet. Og det begynner, av naturlige årsaker, og bli vanskelig å få tak i folk som kan fortelle meg hvordan det var her på 1800-tallet.

Hvis noen fra Asker leser dette og vet noe om området og huset vårt, hadde jeg blitt overlykkelig om dere delte kunnskapen med meg!

I mellomtiden skal jeg drikke morgenkaffen sammen med «noen», nyte en stille morgenstund og synet av sola som kommer smygende mellom trærne.

Ha en fin dag der ute! 🙂

6 kommentarer om “Fru Fornemmelse

 1. Hvis du drar på en alternativ-messe, er det helt sikkert noen som vil fortelle deg hvem denne «noen» er. Det er jo mange som mener at alle mennesker har en hjelper som følger med overalt.

  Jeg deler ditt synspunkt, det MÅ være mer her enn det vi er klar over. Det ville vært rart hvis det ikke var det. Jeg syns egentlig at Åndenes makt er veldig spennende, men jeg skjønner jo hva du mener med at det har blitt så kommerst. Men de skal jo tjene til livets opphold, de også, så de må nå bare holde på for min del 🙂

  Ha en strålende dag!

  Liker

 2. Jeg er såpass skeptisk til alternativmesser at hvis du ser meg på en slik, skal du få premie! 😉 Men det betyr ikke at jeg ikke tror det ER noe der, en hjelper eller en energi, en engel eller rett og slett et lite spøkelse?

  Jeg synes ikke Åndenes Makt er så kommersielt, men disse seansene med Lisa Williams og lignende mediumspersoner.. for all del, det kan hende det er så sant som bare det, men jeg får litt vond smak i munnen av slike «halelujatilstelninger». men meg om det! 🙂

  Spennende er det uansett! 🙂 Ha en flott kveld, med eller uten «noen» rundt deg! 🙂

  Liker

 3. Ahh, ser du bor i Asker, jeg bodde på Nesbru i mange år å jeg savner virkelig plassen. Veldig fint der også:) Men klart, det blir noe annet her med lyset og fjellene, det er vakkert kan du si, på hver sin måte.

  Liker

 4. Glemte kommentere selve innlegget i all hasten min her. Jeg tror også det er mer mellom himmel og jord enn en aner. Noen våger å forteller om sine erfaringer mens andre tier i frykt for å bli sett på som rar. Jeg har også opplevd mitt å jeg tenker som så, folk må kanskje oppleve noe selv for å kanskje tro på slikt. Jeg syns sånt er interessant, det er sååå mye vi ikke vet å noen er åpen for å få vite mer mens andre ikke får opplevd noe en eneste gang. Du må fortelle videre hva som skjer, om du får noe respons om folk som vet noe om tomten og huset dere bor på nå.

  Liker

 5. Det er bedre å være åpen for det meste synes jeg, en å konsekvent nekte for alt! 🙂
  Jeg lover å fortelle om jeg finner ut noe mer, jeg synes det er kjempeinteressant med historien til huset og skal gjøre hva jeg kan for å finne ut mer! 🙂

  Hils Tromsø fra meg! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s