Fru Vektvokter


Jeg ser jeg burde skrive et saftig innlegg om ett eller annet som opptar meg, snart. Dette begynner å bli en kjedelig arbeidsledig dagbok, og det var da slett ikke meningen! På den andre siden så er jeg ganske harmonisk om dagen, på tross av selvtillitsbrist og manglende jobb, og orker ikke hisse meg nevneverdig opp over noe.

Jeg burde skrevet litt om Kari Jaquesson og hennes fedmeutspill, i og med at jeg har en del meninger om akkurat det der, men nå er jo uka snart over og saken har roet seg og da er det ingen vits at tante Sofie kommer med noen pauli ord sånn på tampen.

Jeg hastekonkluderer med at fedme har blitt en «folkesykdom» pga liten aktivitet og mye sukker. Og så er det selvsagt mye rundt dette, noen er syke og derfor blir de tjukke, noen er tjukke og derfor blir de syke, og det er helt legitimt – jeg skal ikke sette alle i en bås. Men ingen skal komme å fortelle meg at alle de barna som snart ruller til skolen og barnehage, er syke. I mine øyne er det DE man må ta tak i.

Vi voksne kan passe oss selv og VET hvordan man passer vekta. Men får du feite unger (som bare spiller tv-spill og henger på nettet, for å generalisere skikkelig) da må du faktisk ta tak i det. Eller be om hjelp til å ta tak i det, og det mener jeg seriøst. Det grenser til barnemishandling å la barna bli så feite at de blir mobbet og ikke kan delta i normale aktiviteter. Og for ordens skyld, jeg snakker igjen IKKE om de som har sykdommer av noe slag. De som KAN gjøre noe med og FOR (ikke minst) barna sine, bør pokker i meg gjøre det, selv om det er en stor og langvarig jobb som kanskje går på bekostning av din egen tid og velvære. Alle barn fortjener en bra start i livet! Dere har satt dem til verden, det forplikter!

Og NEI jeg synes IKKE det er søtt at barn på 2 år kan si coca cola og blir sure om de ikke får det.

Ser man det. Jeg greide å få opp temperaturen litt likevel gitt. Jeg får gå løs på helgevasken jeg da, slik at jeg kan forbrenne de kaloriene som var i fårepølsa jeg nettopp mumset i meg. Jeg er muligens en av verdens største latmarker OG kosebamser, men jeg vet jo at om jeg ikke skal måtte booke dobbelt flysete neste gang vi skal på tur, må jeg gjøre en egeninnsats. Jeg synes ikke trening er NOE morsomt (i motsetning til Kari Jaquesson) men jeg vet at det er JEG og ingen andre som styrer min vekt, og så lenge jeg er frisk og rask og bare lider av en lettere ødelagt forbrenning slik som alle som har jojoslanket seg siden 80-tallet gjør, er det rett og slett bare å ta ansvar for egen helse. Staten skal få slippe å hjelpe meg med DET også.

God helg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s