Fru Hjertetante


Det er ikke hver dag jeg skriver to innlegg, men nå boblet det bare over her – og jeg sitter hjemme alene og da må jeg «skravle» med bloggen min.

I dag er en litt spesiell dag, og jeg føler meg litt for utleverende som skriver dette, men det får bare stå til. For ett år siden akkurat i dag, var jeg innlagt på Bærum Sykehus for å operere ut livmoren. Den var full av muskelknuter, noe som ga meg ganske mye trøbbel og vondter i hverdagen over flere år, og i og med at den pga knutene ikke kunne brukes til noe fornuftig likevel, ble den fjernet.

Som en skjebnens hyggelige ironi ble en av mine eldste og beste venninner, mamma i dag tidlig til ille Theo, noe som selvsagt satte meg inn i en svært emosjonell tilstand. Kan det være et lite tegn? Er det lov til å tro det? Tenk om Theo og jeg kommer til å bli bestevenner, litt på grunn av dette? Jeg tror vi kommer til å bli det likevel, misforstå meg rett, men det er litt spesielt ( i alle fall for meg) at han kom akkurat i dag. Jeg kjenner at han allerede har slått rot i hjertet mitt og jeg gleder meg til å bli kjent med ham og følge ham fremover.

Dere som har fulgt meg litt her inne, vet jo at jeg er ganske opptatt av og har ganske mange meninger om barn og barneoppdragelse og det ene med det andre som har med barn å gjøre – og at vi ikke har tenkt å få noen barn selv. Dette er et bevisst valg, og vi vil heller være her for alle tantebarna og foreldene deres, de trenger det i tidsklemma og hverdagen. At vi har valgt å ikke få noen selv betyr ikke at vi ikke er glad i barn, de blir høyt elsket, alle som en – fordi de er unike individer som skal bli til vakre, gode mennesker senere i livet, og jeg personlig setter stor pris på å være en del av dette lille samfunnet, selv om jeg ikke kan bidra med egenproduksjon eller egne opplevelser i forhold til fødsler og hverdagsslit. Hvert eneste lille barn som blir født inn i vår familie og vennekrets, får en eget rom i meg der jeg verner om dem og sender gode tanker og bønner, selv om vi ikke møtes så ofte.

Velkommen til verden, lille Theo – tante Rosa skal skjemme deg bort og samtidig lære deg forskjell på rett og galt, sånn at du blir en bra kar som alle vil like. ♥

10 kommentarer om “Fru Hjertetante

 1. Jeg er temmelig sikker på at alle som har tante Rosa i livet sitt kommer til å føle seg utrolig priveligerte som får ha en så positiv, lykkelig, rettferdig og omtenksom person i livet sitt.
  Du hadde lett fått være tante Rosa'n min!

  Liker

 2. Åhh, tusen tusen takk!:) Som om ikke jeg var emosjonell nok og rød på nesa etter all snyting – dette gjorde det ikke bedre! 😉
  Men det er glade tårer da, det er jo enda bra!

  Jeg blir gjerne tanta di, der det er hjerterom er det husrom! 🙂

  Klem!

  Liker

 3. Sterkt å formidle dette, sterkt å lese, sterk respekt tilbake! Takk for at du deler slike tanker også! Du viser at sterke, modige kvinner også har sine sårbare sider. Er sikker på at alle som kommer inn i ditt liv blir tatt veldig godt vare på!
  God klem til deg på denne spesielle dagen*

  Liker

 4. Gratulerer med en ny venn i livet ditt 🙂
  Høres ut som han er heldig – alle burde ha egne slike tanter!
  Forstår at det er en spesiell dag… nå er det en merkedag, sår og fin på samme tid.
  sender deg en stoOor virtuel klem.

  …. og hyggelig å finne deg som ny følger inne hos meg 😉 Velkommen til

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s