Fru Berg&Dalbane


Det går jaggu meg opp og ned her i livet. I går var jeg superhappy og kjempepositiv, i dag har jeg bare lyst til å legge meg under dyna og når jeg våkner opp er ting annerledes. Jeg vet jo det ikke går, men tanken er god. Det er greit også, egentlig, og kjenne på at jeg KAN være litt nedstemt. Det betyr i alle fall at jeg lever!

I natt hadde Per Frost vært her og lagt et lag av hvit rim over plenen, nå går det ugjenkallelig mot vinter, og jeg gleder meg til at alt skal bli hvitt og rent, at skia skal tas frem og at veiarbeiderne utenfor vinduet skal ta ferie. Nå graver de helt inntil veggen vår, jeg vet jo at det blir fantastisk flott her til slutt, men når de starter klokka sju på morgenen, blir jeg lei av det i lengden. Det er kanskje ganske ålreit å jobbe som veiarbeider? Konemor sto og så på dem her om dagen og sa det så fint: «Jeg tror det er en flott jobb jeg, de får kle på seg varme klær innerst, tjukk arbeidsbukse og varm jakke, votter og lue, være ute hele dagen, tusle rundt, spa litt her, spa litt der, ta en kaffepause, skravle litt, flytte litt på en stein, drikke litt mer kaffe.. de ser ut som de har verdens mest behagelige jobb!» Og jeg er helt enig. Det er sikkert tungt arbeid, bevare meg vel, men det ser unektelig litt behagelig ut også. Det går jo ikke akkurat FORT! Jeg mener IKKE å snakke dritt om dem, de har sikkert sine planer og forholde seg til, men at det kan være en stressende jobb har jeg, etter å ha observert dem i lang tid nå, konkludert med at det IKKE er. Det er noe trøndersk over dem. «Jaja, skjer det ikke i dag, skjer det kanskje i morgen.» Den tankegangen burde jeg kanskje prøve å implementere i meg selv, når jeg tenker meg om. Da hadde jeg sluppet å stresse med å finne meg noe matnyttig å gjøre. På den andre siden tror jeg ikke det ligger for meg, men jeg kan jo øve meg litt.

Som en start lager jeg noen vafler, tar en kaffekopp til og tenker over hva jeg skal gjøre resten av dagen. En tur på biblioteket kanskje? Jeg tror jeg har lyst til å lese noen bøker av Jane Austen, jeg ble litt påvirket av «Den trettende fortellingen». Da må jeg i samme slengen se om jeg finner Jane Eyre av Charlotte Brontë, den nevnes jo også en del ganger i boken. Det er noe av det beste med å lese synes jeg, at man oppdager andre forfattere og bøker mens man leser – jeg vil lese det samme som de jeg leser om leser!

Nå ble jeg straks litt i litt bedre humør! Jeg har lest alt som er av krim de siste årene, nå skal jeg jammen meg gå løs på romaner! Drømme meg bort litt i fordums tider, lære meg å sette pris på en god kopp te på britisk vis og krølle meg opp i stolen med ullteppe og fyr i peisen.

Sånn ja. Det er ikke så verst å være slabbedask likevel.

God onsdag! 🙂

En kommentar om “Fru Berg&Dalbane

 1. Heihei 🙂
  Ettersom du ikke er så optimistisk i dag, så får jeg være det for deg 😉 Det kommer til å ordne seg! Helt sant! Snart dukker nok den perfekte jobben opp 😉

  Når det gjelder Jane Austen, så gjorde jeg et tappert forsøk på Stolthet og fordom i sommerferien, men jeg kom ikke særlig langt 😛 Det var spennende og interessant, og jeg skjønner at hun ble en stor hit for et par hundre år siden, men du store min så mye mer spennende dagens bøker er!
  Huff, nå håper jeg ikke at jeg har demotivert deg, og at du dropper hele Austen 😛 Det må du ikke gjøre 😉 Hvis du får glede av bøkene hennes, så er jo det flott :

  Jeg ønsker deg en fin kveld, og lykke til med jobbletingen!
  Kari

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s