Fru Morgenfugl


Etter å ha grått meg gjennom Mamma Mia for `nte gang i går (hva ER det med den filmen? Jeg gråter som om hjertet skal briste et par ganger under filmen og det er på de samme stedene hver gang – det treffer tydeligvis en nerve..) skulle man tro at jeg sovnet som en stein, men den gang ei. Jeg ble liggende å vri meg i den bråkete dundyna mi lenge etter at jeg hadde lagt fra meg boka («Den trettende fortellingen» av Diane Setterfield – veldig bra bok, anbefales VARMT!) og høre rare lyder utenfor og på loftet.. tydeligvis ikke veldig trøtt og tydeligvis litt for livlig fantasi. Jeg sovnet vel omsider i to-tiden, men våknet igjen halv fem og var lys våken. Galskap! Jeg som elsker å sove og i tillegg hadde skifta på senga, noe som pleier å gi meg lyst til å ligge i sengen resten av mitt liv.

Å våkne mellom fire og fem på natta er den verste tiden. Jeg leste en gang at det er tiden på døgnet at flest folk dør. Det er muligens derfor jeg ikke liker å være våken da. I tillegg tenker jeg ALLTID dumme og teite tanker når jeg våkner på det tidspunktet! Litt sånn «æsj, hvorfor sa jeg det», «hvorfor gjorde jeg sånn», «hva om», «hvis om» og slike unødvendige tanker. Jeg pleier å overbevise hodet mitt om at det bare er fordi klokka er som den er at jeg tenker som jeg gjør, og jeg greier som regel å få penslet over på noe annet. I dag reddet det meg å tenke på hva jeg skal skrive til lokalavisa til helgen. Jeg har selvsagt penn og papir liggende ved sengen, men bruker det aldri. Litt dumt, for nå husker jeg ikke hva jeg tenkte og det var MYE god tenking. I tillegg begynte jeg å tenke på det faktum at buksa mi har blitt alt for vid i livet, noe som bare MÅ bety at jeg har gått ned litt uten å tenke over det! Og jo mer jeg tenkte på at jeg hadde blitt smalere, jo mer sulten ble jeg.

Enden på visa var at jeg sto opp klokka seks, lenge før konemor skulle opp og på jobb. Da hun våknet, var oppvasken tatt, stua luktet jul fordi jeg plutselig fikk for meg at CHAI-TE var smart å bruke som potpurri i telysholderen, kaffen var ferdig, frokost laget, vaskemaskina satt på og jeg var bli som ei sol. TENK om det hadde vært sånn hver morgen? Jeg som har måttet bite i det sure eplet og faktisk innse at jeg ER litt morgengretten.. ikke sånn at det merkes for de som ikke kjenner meg godt, men de som er mest sammen med meg, merker at jeg er biiiiiittelitt grumpy. Jeg liker nok best å være alene om morgenen – i alle fall sånn til å begynne med. Ta ting i mitt eget tempo, ikke snakke med noen.. bare gå rundt som en zombie og gjøre ting på autopilot.

Nå som jeg ikke jobber, er jeg jo selvsagt DEN morgenfuglen, og i tillegg kvitrer jeg. La oss håpe det vedvarer! Ikke det at det er så plagsomt, for jeg er jo stort sett alene på morgenen, men det hadde jo vært greit å kunne si at man er like bli hele dagen gjennom! For den går jo over i løpet av en times tid, denne morgengrettenheten. Etter at jeg fikk orden på hormonene mine også (ikke de som styrer tårene – tydelig vis!) er jeg jo stort sett solskinn hele dagen, og takk og pris for det! Det må være forferdelig å gå rundt og være sur hele dagen? Noe så bortkastet? Jeg vet nesten ikke OM noe som er mer bortkastet enn å være sur og grinete.

Apropos aldri sur: Pelle har 4-årsdag i dag, gratulerer til verdens søteste og blideste hund! Ettersom solen skinner og det er skikkelig nydelig høstvær, skal vi feire dagen med en lang tur ut på Konglungen, kaste litt pinner og titte på alle de fine husene som ligger der, få litt inspirasjon og frisk farge i kinnene.

God mandag! 🙂

3 kommentarer om “Fru Morgenfugl

  1. Urgh – nå kommer jeg til å tenke på det der med folk som dør i hopetall nestegang JEG ligger våken på morgenkvisten :/ «Den trettende fortellingen» er forresten en knallfin bok, så der har du mye godt å glede deg til enda :o))

    En strålende dag til deg og bursdagshunden !!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s