Fru Islolasjon


Fy søren, nå er jeg så stolt av konemor og meg! Vi har jo gruet oss i ca tre år til å begynne med isoleringen på loftet, og i dag gikk startskuddet! Loftet er isolert fra før, men det er sikkert hundre år siden og den gangen var det ikke verdens beste isolasjon ser jeg. Tynn glava, mose, stein, sand og sagflis. Det er helt utrolig hvor mye rart som ligger der oppe. I tillegg har de som har eid huset før, brukt loftet til å lagre materialer, så det ligger en haug med plank i all verdens lengder og størrelser der oppe. De har ikke vært så nøye på om det har vært isolert over alt heller, store sprekker og av og til ikke isolasjon i det hele tatt. Som om ikke det var nok, er det ikke noe som er likt der oppe så det er forskjellig lengde mellom alle stokkene. Jeg fant til og med en eldgammel gammelmannsstokk der oppe mellom plankene, skal tro hvem som har brukt den? Kanskje den har ligget der siden 1880-åra da huset ble bygget?

Vi startet med å ta alt pikkpakket vårt og flytte det til den ene siden, og så var det bare å få på seg munnbind og sette igang. Fy søren for en drittjobb! Støv og musedritt spratt veggimellom da vi satte igang. Vi er jo ganske effektive når vi først får ræva i gir, planker fløy ut av luka og vi fikk kvittet oss med ganske mye jordisk gods som vi en gang har tenkt var «kjekt å ha». Opp og ned stigen hundre ganger, alle hull ble tettet med tetningsskum, isloasjon ble rullet ut, skåret til, planker ble lagt over og banka fast og det ble faktisk ganske bra der oppe! Vi nærmer oss halvveis ferdig, så det er bare å stålsette seg på et par arbeidsdager til. Vi fant ganske billig isolasjon hos Byggmax forresten, hvis noen er på jakt etter det samme.

Jeg skjønner at arbeidsfolk bruker bukser med kneputer i, for nå er vi så ømme og røde og stive etter å ha ligget på knærne hele dagen at det er så vidt vi greier å røre oss. Avdanka olabukser gjør liksom ikke samme nytten. Tror de som gikk søndagsturen sin forbi oss i dag, fikk seg en liten latter.. to bustete fruer, sittende på verandaen og drikke kaffe og spise boller mellom slagene. Håret var fullt av spindelvev og støv og ansiktet rundt masken var så møkkete at det så ut som om vi hadde vært nede i en gruve. Ganske morsomt syn egentlig!

Nå ligger vi rett ut på stua, med stive muskler og røde kinn og er strålende fornøyd med innsatsen. Til å være to byfruer som ikke har pusset opp stort mer enn et par vinduskarmer og finklatta litt maling rundt omkring tidligere, synes jeg vi er ganske tøffe som kjøper et slik oppussingsobjekt som vi har gjort. ALT må gjøres noe med. Og ettersom vi prøver å gjøre det meste selv, tar jo ting litt tid også. Når vi har fått gjort ferdig loftet nå, skal vi legge nytt tak, men det får vi heldigvis hjelp til. Jeg begynner å glede meg til vinteren, det skal bli en glede å ta på seg ullsokker fordi det er koselig og ikke fordi det er helt nødvendig for å ikke få frostskader.

Ha en strålende søndagskveld, her skal vi se på Robinson og som den sørnordlendingen jeg er, heier jeg selvsagt på Nordingan! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s