Fru Lørdagskos


Vi hadde en veldig hyggelig kveld hos de nygifte i går, alltid like koselig å møtes og alltid like god mat og vin! Kjenner i dag at jeg har ligget rett ut i nesten to uker, de «to» knertene med akevitt jeg fikk i går satte seg på rett plass for å si det sånn.

I dag har vi gjort noe vi skulle gjort for leeeenge siden, men som vi bare har utsatt og utsatt. Vi kjøpte isolasjon til loftet! Det er bare å gratulere. Jeg gruer meg allerede til å stå opp i morgen, for nå er det ingen vei tilbake, men det er jo for vårt eget beste så det er bare å bite tennene sammen. Jeg har lagt musenetting (eller fluenetting i aluminium som det riktig nok heter) rundt halve huset, så resten skal på i morgen, i tillegg til silikon i alle hull på loftet (for varmens del, musa gnager seg jo kjapt gjennom) OG ny isolasjon. Jeg gleder meg nesten til det blir kaldt sånn at jeg kan kjenne forskjellen. Og jeg gleder meg til å (forhåpentligvis) slippe å tømme musefeller resten av høsten.

Nå ligger konemors deilige lasagne godt i magen, Pelle er utslitt etter å ha vært i Asker sentrum i dag og hilset på hunder, hester og barn, kona småslumrer på sofan og jeg hører den for korte dundyna mi roper på meg fra soverommet. Deilig med rolig lørdagskveld!

Jeg ønsker dere en god natt med ett av mine yndlingsdikt. Dette pleide mormor å si til meg da jeg var lita. Jeg har helt frem til noen år siden trodd det var hun som hadde diktet det, og ble litt flau da jeg fant ut at det var sjølveste Wergeland..

«God natt! God natt! Kryp under ditt dekken, Med nelliker stukket, med roser besatt, Med sølhvite blader fra bringebær-hekken! Imorgen igjen, hvis Gud så vil, Vekkes du op av fuglenes spill»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s