Fru Asker


Jeg har helt sikkert sagt det hundre ganger før, men jeg sier det igjen: Jeg ELSKER å bo i Asker! Det å flytte hit har gjort meg til et bedre menneske, det er jeg overbevist om. Ikke det at jeg var så ille da jeg bodde i Oslo altså, misforstå meg rett, men jeg var mye mer stressa da jeg bodde i byen enn jeg er her på landet. Det er en GOD indre følelse!

I dag måtte jeg krype til korset og dra til legen for å få meg antibiotika. Nå har jeg hatt bihulebetennelse i snart 14 dager, og verken Rinexin eller Fenumax hjelper, så da er et vel noen skikkelig hissige basiller som bar tatt bo i nesen min. Jeg vet ikke helt hvofor jeg har en slik aversjon mot antibiotika, men det er sikkert bare sunt. Det kan jo ikke være bra for kroppen å dytte det i seg i hytt og pine. Så får vi se da, om den tar knekken på dritten!

Når jeg likevel var i sentrum, måtte jeg jo ta meg en liten runde rundt for å se og ta på ting. Det er noe av det verste konemor vet at jeg gjør forresten. Jeg ser med fingrene når vi er i butikker. Jeg greier IKKE la være å ta på ting, enten det er glass det står «ikke rør!» på eller det er klær, leker, ineriørting.. ALT må jeg ta på. Jeg vet ikke hvorfor egentlig, det har bare alltid vært sånn. I alle fall gikk jeg meg en runde og tok på ting, og det var ganske mye folk der faktisk til å være midt på dagen en fredag. Kanskje der er mange i min bås? Håper ikke det. Håper de er hjemmeværende husmødre og fedre, pensjonister, feriefolk og fridagsfolk. Hvis alle de som var i sentrum i dag er uten jobb, er det ikke rart det ikke er lett å finne noe her i bygda.

Det som også er så godt med å bo på en sånn liten plass som Asker, er jo at det bare skal noen ganger til så kjenner man igjen hverandre! Både på gata og i butikkene. Det liker jeg! Det minner meg om hjemme i bartebygda mi. Det føles trygt og godt. I Oslo kunne jeg jo gå rundt en hel dag uten å engang se en jeg hadde sett før. Slikt kan man bli litt trist av. Og litt ensom.

I helgen er det Askerdagene så bodene var på vei opp og scenen foran kulturhuset var snart klar. I morgen kveld vises Mamma Mia på storskjerm foran kulturhuset, det er nesten så jeg tror jeg må pakke ned noen ulltepper og en termos med noe godt på, ta med konemor og et par stoler og ta oss en tur! Det kunne jo blitt litt romantisk det! (hvis det ikke regner vel og merke.. dette skal jeg tenke litt seriøst på) I dag skinner sola fra blå himmel, så det kan jo hende det holder seg? Bondens Marked skal vi i alle fall få med oss, og kjenner jeg fruene Perez rett blir det med noen godbiter hjem som vi kan kose oss med senere.

Jeg fikk jo selvsagt shoppet litt også, men ikke si det til kona! En liten svart genser/poncho-sak, det må være lov å unne seg nå som høsten nærmer seg. Dessuten passet den veldig fint til den nye svarte buksa mi. Og det selvnystripede blonde håret mitt, som jeg også klippet litt i dag tidlig. Er man arbeidsledig blir man kreativ! Jeg sparte to tusen på å stripe og stusse det selv, klart jeg måtte feire med å kjøpe meg noe nytt! Dessuten er jeg fortsatt sur for den radiodingsen jeg kjøpte her om dagen. Trøsteshopping er viktig.

I kveld skal vi på høstsuppe til de nygifte guttene, jeg gleder meg til å høre alt om bryllupsreisen og til å ta meg en bitteliten akevitt. Akevitt hjelper mot alt, spesielt tette bihuler har jeg hørt.

God helg! Vi sees i Asker sentrum i morgen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s