Fru StakkarsligNoe av det kjedeligste jeg vet er å være forkjøla. Tett i ørene, tett i halsen, tett i nesa, tett i pappen.. stort sett tett. Og varm og kald om hverandre. Og det aller verste: ingen hjemme til å ta vare på meg! Pelle gjelds ikke, han er verdens søteste og han varmer tærne mine og gir meg «deilige» smasker og holder meg i «aktivitet» med foppallen sin, men han er dårlig til å lage te og havregrøt. (Havregrøten har ingen annen misjon enn at det er enkelt og godt altså, jeg tror ikke det hjelper mot noe annet enn sult – te derimot, med honning, det har jeg trua på.)

Jeg er jo helt tragisk når det kommer til mat når konemor ikke er hjemme. Mandag hadde jeg en eller annen pasta og kylling-sak fra frysedisken på Kiwi, den smaket ingen ting og var bare irriterende. I går hadde jeg frossenpizza fra Dr.Ötker – med ekstra olivenolje og gudene vet hva den inneholdt av (til vanlig) godsaka. Den smakte hoggorm og jeg angrer på at jeg kjøpte to. Den nr to jeg kjøpte er til og med med pepperoni, og det liker jeg ikke. Hvorfor jeg kjøpte den? Jeg orka ikke gå tilbake til frysedisken og bytte. Jeg tenkte jeg kunne plukke av det jeg ikke liker. Lenge leve latskapen!

Hver gang jeg åpner fryseren, ser jeg en pose med store deilige scampi ligge der og erte meg. Scampi surret i hvitløk og chili er noe av det beste jeg vet, men jeg orker ikke lage det selv så da kan jeg egentlig bare ha det så godt synes jeg. Havregrøt til middag også da? Det er jo ikke noe brød i huset engang, fordi vi har vært slike lavkarbojunkies en stund og ikke helt vent oss til å spises brød igjen. Det er jo bare bra det altså, men det hadde jo smakt litt med et ostesmørbrød.

Posesuppe da kanskje? Eller litt spaghetti med smør på? Kanskje en liten grillpølse på toppen? Jeg burde jo utnytte det at jeg kan spise akkurat hva jeg vil nå som kona er på vift, hun synes ikke rettene mine er så veldig spennende (kan jeg ikke skjønne du?) men så er det sååååå kjedelig å lage til bare seg selv! Jeg hadde greid meg særedeles dårlig som singel. Jeg hadde rett og slett bare hatt en pose havregryn, en pakke sukker, en pakke knekkebrød og en pakke med trønderfår liggende. Og en pakke smør og spaghetti. Og en pakke grillpølse. Da hadde jeg greid meg lenge, men muligens blitt litt lei. Og etter at jeg fikk smaken på konas mat, er jo ikke det jeg kjøper ute på restaurant så godt lenger heller. Stakkars meg hvis kona aldri kommer tilbake, da kommer jeg til å sulte ihjel! Dette er en problemstilling jeg ikke har tenkt på før.. jeg tror ikke jeg vil tenke på den nå heller. Hun kommer jo tilbake på fredag! Jeg skal klare meg på havregrøten til da.

Ja jeg vet, jeg er så bortskjemt og lat at det er til å bli uvel av. Tenk å sitte her med penger i banken, muskler i kroppen og vett i skallen, og klage. Jeg burde skammme meg. Men gjør jeg det? Nei.

Jeg orker ikke det heller.

*************************

Spøk til side og en liten realitycheck litt senere: Det er noen som har GRUNN til å ikke orke, og en av bloggedamene jeg følger, Tomines Hjem, trenger din hjelp. Det er på tide å tenke på julegaver, støtt en god sak i tillegg! 🙂

</

2 kommentarer om “Fru Stakkarslig

 1. Det er LOV å klage når man er syk, for alt blir littegranne bedre da. Dessuten har jeg den største medfølelse, her jeg ligger strak ut på sofaen med feber og vondt i halsen og prøver å komme meg gjennom vitenskapelige artikler om HIV-vaksiner. Alle som har lest vitenskapelige medisinske artikler vet at det ikke er det man har mest lyst til å gjøre når man er syk, men må man så må man 🙂

  Jeg har et middagstips til deg (som du kanskje har prøvd før, med tanke på at vi er ganske lik i matveien når vi er hjemme alene), nemlig makaroni med ost! (Oppskriften er kanskje litt banal, håper du ikke blir fornærmet ;))
  1. Kok masse makaroni
  2. Lag mange skiver ost
  3. Ha makaronien i ei stor skål, ha masse smør og salt i.
  4. Ha oppi osten, rør rundt til den smelter, og spis til du blir så mett at du ikke kommer deg opp av sofaen.
  En garantert suksess 🙂

  Du får ha god bedring 🙂 Hils Pelle fra meg!
  Klem fra Kari

  Liker

 2. Nei, nei – klart du ikke må skamme deg, du er jo SYK!!! Stakkars deg og goooood bedring!!

  Et skikkelig bra mattips er forresten rett-i-koppen suppene fra Toro, de er virkelig digg, særlig kyllingsuppene :o))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s