Fru Kollektivtrafikk


Bussjåfører i Asker & Bærum, samt passasjerer, har i dag fått min dypeste medfølelse. Jeg har lest i Budstikka at det har vært klager på det nye busstilbudet, men jeg har jo ikke brydd meg spesielt om det fordi jeg har kjørt motsatt vei. Når jeg i går skulle dra samme vei som alle andre igjen, forsto jeg hva det var snakk om. I dag måtte jeg STÅ på bussen hjemmefra og helt inn til Oslo.

En busstur koster kr 70,-, et ukeskort koster kr 400,- og et månedskort koster kr 1400,-. Det er altså ikke to femti og en knapp det er snakk om. For disse pengene skulle man forvente å få en plass og sitte i det bussturen fort kan ta en time, alt ettersom hvor stor kø det er og hvor mange idioter som befinner seg på veiene og som skal kjøre forbi der det ikke lønner seg å gjøre det, ligge i kollektivfeltet uten å flytte seg, sminke seg mens man kjører.. sånne små ting som kan forårsake trafikkulykker eller forbannede medtrafikanter, og som veldig mange ikke tenker over fordi de har nok med seg selv og sin egen hast til jobben. Enten det eller så har de en liten hjerneskade som tilsier at de aldri skulle hatt lappen i utgangspunktet. Det er også en mulighet.

Fordi bussen var full allerede på min holdeplass, var det flere langs Slemmestadveien som ikke fikk bli med. Disse menneskene ble selvsagt forbanna, frustrerte og sure og de kjefter på den som er nærmest; nemlig bussjåføren. Jeg skjønner det jo, det er jo han som kan ta med klagene tilbake til arbeidsgiver, men hvis det fortsetter på denne måten kommer det til å være like få bussjåfører som sitteplasser. Hvem takler å få kjeft dagen lang?

Enden på denne visa er at bussjåførene blir sykemeldt og vi som er passasjerer får vikarer som ikke verken kjenner ruta eller rutinene til de som tar, og har tatt, denne bussen hver dag i hundre år. Det blir fortsatt ståplasser, kanskje til og med litt verre ståplasser fordi sjåføren kjører som en gris og ikke tenker over at 43 personer bokstavelig talt henger i stroppen og kan tryne inn i hverandre og slå seg gul og blå dersom han bråbremser fordi en av tidligere nevnte idioter finner det for godt og plutselig kjøre i kollektivfeltet fordi han er så lei av å stampe i bilkø.

Så slutter vi å ta bussen (vi kan jo ikke ta toget, alle vet jo at det ikke går) og så kjører vi en og en i hver vår bil i endeløs kø inn til byen i stedet, mens vi drikker kaffe, regulerer temperaturen som vi vil, hører på musikk eller en lydbok, snakker i telefonen eller bare slapper av fordi det går fremover i ca 2 km/t.

Ja dette blir det godt miljø av – både inne og ute!
Gratulerer med dagen til de som fikk dette gjennom!

3 kommentarer om “Fru Kollektivtrafikk

  1. Jeg savner til tider bylivet – men det der savner jeg ikke! Har selv tatt bussen på Slemmestadveien, både til Oslo og Sandvika, men da gikk jo bussene greit og det var stort sett nok plasser, sjelden jeg måtte stå. Et skritt bakover, spør du meg! Mye rart som skjer på ti år…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s