Fru Ustrukturert


En liten høstoppussing på bloggen må til! Jeg har stjålet bildet med Fru Perez-overskriften på fra en «tomt til salgs»-annonse i nabolaget men håper ikke fotografen banker meg hvis han/hun finner det ut.. Jeg vet det ikke er lov å ta bilder sånn, men inntil jeg har fått meg eget speilreflekskamera og kan gå oppi gata og ta et slikt bilde selv, får det bare stå til! Huset vårt er akkurat utenfor den rosa rammen nederst til høyre på bildet, synd det ikke ble med men da ser dere i allefall hvor vakkert det er her! Ikke rart vi gleder oss til å komme hjem fra jobb synes jeg.

Akkurat nå ser det ikke så vakkert ut utenfor her, gravearbeiderne har tatt hele muren vår og pigget så mye i berg og fjell bak huset at det er rart det ikke har slått sprekker både her og der. Men det blir så fint når det blir ferdig! Nå ser vi «nesten til Oslo» bak huset, og alle strømkablene skal legges i bakken – lang nese til Hardanger!;) noe som gjør at alle bilder fra neste år av blir nyyydelige og helt uten svarte streker. Og forhåpentligvis kommer de snart og tar kabelen de har festet i pipa vår med et tau. Arbeidskarer altså, de er ganske kreative, det skal de ha!

Jeg er ganske kreativ jeg også har jeg funnet ut. Jeg er jo ganske så strukturert, ryddig og kategorisk når det gjelder arbeidsplass og kontorpult, men når det kommer til systemet her hjemme er jeg ikke like strukturert ser jeg. Jeg har rett og slett for mye plass til å spre mitt jordiske gods på, selv om vi bor på 65 kvadrat (med fullt loft og bod – det må tas med for å forstå at vi HAR plass..) Min form for å rydde er, og har nok alltid vært, og ta ting fra ett rom og legge dem inn på et annet. Fordi jeg «skal bare».

Konsekvensen blir jo at boden alltid er et evig kaos der jeg må ommøblere hver gang jeg skal ha noe. For jeg skal jo alltid ha det som ligger innerst, ikke sant? Eller nederst. Og da må alt ut, det jeg skal ha blir funnet, alt må inn igjen og da gjerne på en annen måte fordi jeg tror at det er lurere for jeg skal jo sikkert ikke ha det som ligger innerst NÅ på en lang stund.. og så er vi igang. Og gjesterommet må ryddes hver gang det kommer noen som skal ligge over. Fordi jeg «skal bare» la den haugen med hettegensere og fleecejakker vi bruker ute ligge der inne før jeg finner ut hvor den egentlig skal ligge, fordi jeg mmå ta noe ut av skapet – som er fullt av tepper og annet «kjekt å ha» før jeg får plass til noe annet. Og nå som sommersesongen har vært her, ligger alle uteputene inne på gjestisen når det regner ute, og det har det jo gjort en del, så enden på den visa er jo at gangen er full av puter når noen skal sove over.

Summa summarum ser vel dette ut som om vi har for mange ting, og ikke for stor plass til å spre dem på. Det er godt vi må måle opp huset vårt og rapportere inn til myndighetene HVOR mange kvadrat vi egenlig har, da kan vi kanskje få laget et system som fungerer her? «Det rommet er bare fem kvadrat og der skal det KUN være en seng og en hylle». Fungerer sikkert i fantasien men ikke i praksis.

Når vi nå skal begynne å isolere loftet, må jo alt ned. Og jeg synes nesten synd på meg selv som må gjøre dette, for kona har litt fnatt for å opp på loftet så jeg er den store tøffe som stolprer meg på stigen opp dit, og sniker meg blant spindelvev og musefeller. Jeg har siden vi flyttet inn, latt henne tro at jeg har stålkontroll på det som er der oppe, men det er jo det samme systemet der. ALT må flyttes på for å få tak i det man skal ha til en hver tid, for det ligger selvsagt nederst. Så for å unngå at hun forstår hvilket kaos jeg egentlig har der oppe, later jeg som om jeg finner noe jeg ikke har sett på lenge som jeg «bare må» se på, for å rettferdiggjøre tiden jeg bruker for på å finne det jeg skal. Jeg tar selvsagt med meg noe i farten som jeg vifter med og roper «se hva jeg fant!» sånn at det skal virke troverdig.

Enden på denne visa er at jeg må ta meg en snikrydding der oppe før arbeidet starter. Jeg må rett og slett innføre det samme regimet jeg har på jobb. Alt på sin plass og ikke lov til å gå hjem før alt er ryddet og det ser ut som jeg ikke har tenkt å komme tilbake dagen etter. Jeg liker nemlig å starte på nytt hver morgen, med blank pult og godt armslag.

Noe sier meg at jeg har noen timer med jobb foran meg.. Jeg tror jeg utsetter det til neste år. Først skal jeg rydde plass til høst-og vinterklær inne på soverommet. (og som dere er smarte nok til å forstå – historien gjentar seg.)

God tirsdagskveld! 🙂

En kommentar om “Fru Ustrukturert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s