Fru Oppriktig


En litt annerledes dag, men ikke overraskende. Sånn er det når man er leid inn på engasjement og stillingen viser seg å være litt mer omfattende enn forventet. Mine kvalifikasjoner er mange og gode men jeg er vel ikke den aller tyngste når det gjelder tekniske løsninger, så da får noen andre prøve seg. Jeg er uansett ved godt mot og bretter opp armene og gjør meg klar til å hoppe ut i verden igjen!

Ingen kan si at jeg ikke snur meg på en femøring i alle fall, selv om dette året har vært litt vel berg-og dalbane selv for min del. Litt vondt i magen, man fester seg jo ved folk som er hyggelige og åpne, men på den andre siden – de man vil ha med seg videre, får man med seg selv om man ikke sees hver dag. Og så har jeg fått bekreftet hva jeg er bra på og ikke, så da tar jeg med meg det jeg er best på og finner noen som trenger meg til akkurat det. Verre er det ikke. Det kunne føltes som et nederlag, men det nekter jeg faktisk å føle. Jeg vet hva jeg står for og hva jeg er god på, og sånn som forholdene er både i privatliv og næringsliv er det verken penger, timer eller rom for å sløse bort tid på det man ikke kan best. Verken for min eller deres del.

Jeg er evig optimist og er veldig glad for at jeg tok sjansen da den bød seg. Ny kunnskap, nye venner, nye erfaringer, nye tanker og nye opplevelser, alt kan brukes til noe positivt. Nå er jeg klar for nye utfordringer og vet at jeg til slutt kommer i mål der jeg skal være, hvor nå enn det er?

Et kjedelig liv kan jeg i alle fall ikke skryte på meg, til tross for at noen synes jeg har blitt både satt og kjedelig som person. Heldigvis har jeg kommet et steg lenger enn de som mener akkurat det, og jeg vet at de jeg har i livet mitt -og hjertet mitt – absolutt ikke synes at jeg er en tørrpinn. Og det er det som betyr noe.

Det som også betyr noe, er alle de fantastisk hyggelige tilbakemeldingene jeg får på det jeg skriver! I går var kronikken min på plass i Askeravisen og i Bærumsavisen (gjenbruk fra tidligere spalte og blogg, jeg fikk ikke tid til noe annet). Nesten hele side 2 var full av noe JEG hadde skrevet, med bilde og navn og det hele. Forferdelig skummelt å tenke på at flere tusen har lest hva jeg mener om folkeskikk og barneoppdragelse, men samtidig velger jeg å tro at det er flere som er enig med meg enn uenig. De som er uenige føler seg nok støtt, noen annen forklaring har ikke jeg på det i alle fall.

Morgendagens spalte i lokalavisen Opdalingen derimot, den er jeg mer enn spent på. Det er sjelden jeg føler jeg skriver noe som er kontroversielt eller spesielt alvorlig, det meste har jo en snert av ironi eller tullprat i seg, men denne gangen har jeg skrevet om noe som jeg faktisk bryr meg ganske mye om, og jeg håper det blir lest med åpne øyne. Det gjenstår å se, jeg blir ikke overrasket om jeg får noen negative tilbakemeldinger, selv om saken ikke er SÅ spesiell. Det er hva JEG tenker, og det er jo det som er skummelt.. jeg blottlegger jo tanker og følelser om det meste, og det gjør meg på en måte veldig sårbar – og på en annen side gjør det meg sterkere. Og det som hjelper meg til å bli sterkere, er det at jeg vet at jeg ikke er den eneste som tenker og føler akkurat sånn. Hvis jeg kan være en kanal for hva folk tenker men ikke tør si, da har jeg oppnådd mye. Hvis jeg i tillegg hjelper noen med det jeg skriver, ja da kan jeg trekke mitt siste sukk (når den tid kommer) med et smil om munnen.

Nå skal huset vaskes og champagneglassene settes frem til konemor kommer hjem fra jobb! Selv om jeg nå går over i (enda en) ny fase, går jeg inn i den med stiletthæler og tiara – og jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det finnes BARE muligheter!

God helg! 🙂

En kommentar om “Fru Oppriktig

  1. Herlig, befriende og optimistisk – akkurat slik vi liker det på en fredag!! Masse lykke til med din nye situasjon, dette blir spennende og jeg for min del gleder meg til å lese mer :o))

    Toppers helg til deg på stilettene! ;o)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s