Fru Etterbryllupsrus

En helt fantastisk helg er over! Det har vært så mye kjærlighet i lufta de siste dagene at det er nok til å leve på utover hele høsten, selv om den blir mørk og trist.

Lørdag opprant med strålende sol, akkurat som jeg hadde meldt, og gutta strålte om kapp med solskinnet da de ble viet på Tinghuset. Jeg har alltid trodd at tinghusvielser er like kjedelig som å se maling tørke, men der fikk jeg meg en skikkelig overraskelse gitt! Det var hyggelig stemning og vakre ord ble sagt, alle tørket tårer og jublet, selv om det var gjort på fire minutter. Flotte fire minuter! Deretter gikk ferden til Gamle Aker Kirke der de fikk velsignelse av verdens søteste lille prestedame, enda flere vakre ord ble sagt, nydelig sang og avslutning med kor og røkelse. Det med røkelse må være noe nytt? Jeg trodde et sekund at jeg var i en katolsk kirke, men det er det da vitterligen ikke? Når begynte Den Norske Kirke med røkelsesritualer? Uansett, det var en nydelig seremoni og den rørte ved mine innerse religiøse grunnvoller.

Hvis Gud finnes, var han virkelig i kirken akkurat den dagen, jeg er sikker på jeg følte ham. Godt å vite at han tok guttenes ekteskap til sitt hjerte, akkurat som han gjør med heterofile par. Det var det jeg visste, han bryr seg ikke om hvem som gifter seg med hvem, så lenge det er ektefølt kjærlighet.

Festen etterpå er et kapittel for seg! Jeg var toastmaster og hadde grua meg så mye at jeg tror jeg oppførte meg som et lite monster da jeg våkna den morgenen. Stakkars konemor, hun var jo nervøs nok selv, om ikke jeg skulle frese rundt i huset med krølltanga som våpen. Heldigvis gikk det over i løpet av morgentimene, jeg hadde vel ikke vært spesielt sjarmerende om jeg hadde fortsatt i det humøret. Jeg hadde gjort litt reasearch om alle talerne og presenterte dem (og meg selv) med et lite rim, og jeg fikk så mye skryt at jeg faktisk kunne tenke meg å gjøre det igjen! Det er tydeligvis bare bra å måtte grue seg så mye at man holder på å besvime av og til?

Det var mange vakre taler, mange tårer, mye latter og skåling, vakre mennesker og avslutning med Monsterpop på scenen. Et helt perfekt bryllup, og jeg er så glad på guttas vegne fordi de nå er smidd i hymens lenker og for at de kan dra på bryllupsreise til det store utland. Fantastiske gutter fortjente en så fantastisk dag!

I går var vi helt koko hele gjengen, som seg hør og bør. Vi fikk ryddet lokalet og kommet oss hjem igjen, kebab, video og nattinatt halv ti. Jeg så vel ut som en liten rosin da jeg våknet i dag tidlig, men har klart meg overraskende bra gjennom dagen. Hodet er mitt igjen, uten rim og taler som fyller det, så nå er det full fokus på jobb og andre prosjekter.

Jeg sendte inn kronikken jeg ble bedt om å skrive, til avisen i går kveld. Jammen bra jeg hadde noe på lur, jeg var ikke mye verd i forfatterverden på det tidspunktet. Da jeg sjekket nettsiden deres i dag fant jeg ut at avisene faktisk går ut til 70 000 folk i Asker og Bærum.. det var litt i overkant mye å ta til seg på en litt lurvete dag og jeg holdt på å dåne av skrekk igjen. SYTTI TUSEN eller?? Som skal lese hva jeg har skrevet? Lille trøndertuppa med meninger som en sytti år gammel kone? Jaja. Det går vel bra det også. Det gjenstår jo å se om den kommer, jeg stoler ikke helt på disse avisene, det er jo umulig å få et ordentlig svar (som i et enkelt JA eller NEI) uten å mase for mange ganger, så enn så lenge velger jeg å tro at det ikke kommer på trykk. Men gjør det det, så er det i Askeravisen og Bærumsavisen på torsdag. Rart at det skal være så mye skumlere å få noe i avisen enn det er å skrive det her? Jeg aner jo ikke hvor mange som leser dette, men jeg er i allefall overbevist om at det ikke er i nærheten av opplagstallet til avisene. Spennende er det uansett, jeg kommer vel til å bryte fartsgrensen litt på vei hjem på torsdag, førstemann i postkassa!

Livet smiler, smil tilbake! 🙂

Blogglisten

4 kommentarer om “Fru Etterbryllupsrus

 1. SÅ DEILLIGT MED SLIKE DAGER!!!!!

  tror du klarte deg bra………..
  GRATULERER så mye til de nygifte!!!

  La kjærligheten blomstere <3<3<3<3<3<3<3<3

  Klem
  Tone

  Liker

 2. Er ikke noe nytt med røkelse. Du burde da kjenne din kirkehistorie. Det er et katolsk ritual. Gamle Aker Kirke har beholdt noen gamle tradisjoner siden kirken er fra 1100-tallet.

  Liker

 3. Du var en kjempeflink toastmaster! Gutta hadde virkelig valgt rett person til oppgaven 🙂

  Hilsen Line, en av gjestene som sa til deg at jeg er fast leser av bloggen din 😉

  Liker

 4. TUSEN takk! :)) Jeg blir så glad for slike koselige tilbakemeldinger! Takk takk! 🙂

  (og nå skal jeg lese meg opp på kirkehistorie sånn at jeg kan imponere brudgommen når han kommer tilbake, bare vent å se!)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s