Fru Fortsatt Ferie


Du store, tenk at det er over en måned siden sist jeg blogget! Her er fruen som har hatt ferie! Jeg har rett og slett vært nesten helt fraværende fra det o store internettet siden vi reiste hjemmefra 10 juli, det er nesten for godt til å være sant. (Ok, jeg har vært inne og snoka litt, men det gjelds ikke.) Litt skrivesperre har jeg fått også. Fire uker ferie og flere tonn med gode minner og fine bilder burde gi mye inspirasjon til å skrive, men det har kanskje skjedd så mye at når jeg ikke skriver om det hver dag, blir det for mye å skrive om alt på en gang – og da stopper det bare opp. Men jeg får prøve å komme i gang igjen, snart er jo havrelefsa og striskjorta her igjen, greit å trene opp touchmetoden igjen!

Den første uka vår var vi i Aljaraque i Spania, en fantastisk søt liten by, det var kjærlighet ved første solstråle. Og så rent og pent alt var! Helt annerledes enn Nord-Spania hvor vi har vært de siste årene, både når det gjelder mennesker, natur, varme og land. Milevis med strender, nydelig sjømat og rundt 40 varme hver dag. Jeg anbefaler på det varmeste å dra dit! Den kvelden Spania vant fotball-VM var det selvfølgelig et fantastisk liv i gatene, voksne og barn kjørte rundt i byen og tuta og heiet og jeg fikk endelig formidlet noen følelser til det Spanske folk – helt uten språkproblemer.

Etter Spania og en liten pitstopp hjemme i Askelien med koselig besøk av tantebarn, svoger og svigerinne fra Tromsø, gikk turen til hytta på Nordmøre. Full fart og ommøblering av soveplasser med mor og far, lillebror og dama, lillesøster og to hunder – der det er husrom er det hjerterom! Fisketurer, firhjulingsturer, bilturer, gåturer, bærturer.. hele spekteret av tur ble utnyttet. Etter flere dager på sjøen i båten, med firbente og tobente, akevitt og pinnekjøtt, idylliske nordmørsfjorder, havgap, øyer og hyggelige båtfolk, var det igrunn greit å komme på land igjen og få roet ned sjøgangen. Båtlivet er noe vi absolutt skal utforske mer! Det er helt fantastisk godt for kropp og sjel og tøffe rundt på fjorden, avtale med kjente over radioen hvilken havn man skal legge til i, finne en rolig bukt eller en fin gjestehavn, rigge seg til, ta en ankerdram, hilse på båtene ved siden av, nyte solnedganger og deilig mat, legge seg i båten og sovne til bølgene.

Båt står veldig høyt oppe på ønskelisten, men det får bli etter alt som skal gjøres med huset fremover. Eller kanskje vi bare skulle kjøpt oss en husbåt? Solgt Askelien og Lillegull, kjøpt oss en båtplass i nærheten og bare bodd der året rundt? Høres perfekt ut, men det er ikke sikkert det er like deilig når høststormene og minusgradene kommer. Det er antagelig ikke så behagelig å gå i en evig sjøgangsrus heller, man blir jo litt koko av og plutselig måtte holde seg fast i hylla på Kiwi fordi gulvet gynger..

Selv om det er veldig godt og koselig å være sammen med familien, er det jammen godt å komme hjem til seg selv igjen også. Det er noe med sitt eget tempo og egne rutiner, i alle fall når man begynner å bli 40 år – litt sære og satte er vi nok, selv om vi ikke hører til de aller verste. Enda. Vi trodde vi skulle sove til langt på dag da vi kom hjem, men den gang ei, her graves det i gata fra klokka åtte på morgenen. Det er nesten så vi har blitt A-mennesker begge to, la oss håpe det varer slik at det ikke blir så vanskelig å stå opp når jobben kaller igjen. Fint blir det i alle fall utenfor her, nå har vi fått ny parkeringsplass med plass til to biler (eller tre om de er små), så nå gleder jeg meg bare til å begynne å plante i muren de har bygd rundt. Hva er lurest på plante der tro? Det er sol hele dagen og ypperlige vekstforhold, men jeg er usikker på hva som trives i ei steinur, noen som har ideer?

Apropos blomster og pynt, neste helg er det årets bryllup som dras i gang! To av våre beste venner gifter seg og det kommer til å bli en helt fantastisk dag med tinghus, kirke og fest til langt på natt! (Grunnen til både tinghus og kirke er fordi det er to gutter som gifter seg og kirken har jo enda ikke lov til å vie homofile – kun velsigne. La oss krysse fingrene for at det snart er slutt på forskjellsbehandlingen, jeg er sikker på Gud ikke har noe i mot det.) Konemor skal være forlover og jeg skal være toastmaster, og vi kjenner begge lampefeberen ligge og lure.. litt småstressa skravling og frenetisk aktivitet her i huset, men det er jo en hyggelig ting å grue seg til, og vi vet jo begge at det kommer til å bli både bra og fint! Og så er jo bryllupskjolen i boks, og da løser all verdens problemer seg!

Nå skal de siste dagene nytes til fulle, selv om det regner og ullsokkene henger nyvaskede og klare til bruk, jeg tror på sol og hyggelige timer hele helgen igjennom!

Ha en deilig sensommerkveld der ute i verden! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s