Fru Señora Perez


Noe av det jeg gleder meg aller mest til når vi kommer til Spania, er å bli med svigerfar Juan`s kusine, Manolita, på katolsk messe i Nuestra Señora de Los Remedios. Kirken ser helt fantastisk ut og jeg har alltid hatt lyst til å oppleve en ekte katolsk søndag, med rosenkrans, lystenning og mange små svartkledde søte koner.

Mulig jeg har sett for mye på tv, men jeg håper virkelig det ER sånn. Jeg kommer jo ikke til å forstå alt som blir sagt selv om jeg skal tvinge konemor til å hvisketolke for meg, men jeg vet jo budskapet i en sånn setting, så jeg tenker jeg kommer til å henge godt med uansett.

Jeg ønsker meg en rosenkrans, en ekte en, en gammel og brukt en med litt sjel. Jeg håper jeg kan arve en av Manolita, det hadde vært helt fantastisk. Sånn som jeg har fått henne beskrevet, høres hun ut som en søt liten señora med mange rosenkranser i nattbordskuffen sin.

Det skal bli så fantastisk å oppleve Spania på en annen måte! Svigers har bodd litt nord for Barcelona de siste 15 årene, på et lite tettsted som heter Mont Barbat, ikke langt fra Girona. Nydelig område, litt oppe i fjellene med utsikt til «hele verden» og Pyreneene. Nå har de flyttet til svigerfars hjemby Aljaraque, en liten landsby ikke langt fra Huelva, helt sør i Spania. Hvis noen av dere har vært der, kom gjerne med ideer til hva vi bør besøke og oppleve! Konemor har jo vært der tidligere, men det er mange år siden (ikke siden hun ble sjenket full som fjortis og falt av et esel) og svigers er jo godt kjent der, men nye øyne har kanskje sett noe ikke noen av de har sett og som er verd å få med seg?

Jeg gleder meg til å se damene danse sevillanas i røde kjoler med hvite prikker på (flaks at min sommerkjole er sånn, jeg kommer til å skli rett inn selv om min kjole er litt mer 60-talls amerikansk husmor) og jeg gleder meg til å kjøre rundt til nye steder, leke med tantebarnet vårt, diskutere med svoger, dra på shopping med svigerinne, være med svigermor på markedet, være kjærste med kona mi og sverme på stranden om kveldene, spise på nye restauranter, BADE til jeg får svømmehud mellom tærne, sitte ute på patioen på kveldene og høre sirissene spille, drikke kald vin, mumse skinke og høre på spanske svisker som svigerfar enten synger eller spiller fra gamle plater.

Og så skal jeg lære meg å be rosenkransen, katolikk eller kristen, det er en fin ting jeg har lyst til å kunne selv om jeg ikke kan spansk (enda). Mulig jeg er litt påvirket at bøkene til Cecilia Samartin, jeg er nettopp ferdig med Salvadoreña, nydelig bok men ikke på høyde med Drømmehjerte. Det er antagelig en av de beste bøkene jeg har lest, sammen med Vindens Skygge, Engelens Spill og Havets Katedral. Mangler du lesestoff i sommer, bør du kjøpe deg disse – jeg skal lese dem alle igjen og igjen. Nå har jeg gått løs på Señor Peregrino og når den er unnagjort skal jeg lese Robert Wilsons bøker om Javier Falcón som er politiinspektør i Sevilla. Jeg begynte på De forsvunne hendene en gang, men nå som jeg skal befinne meg i området boka handler om, skal jeg lese den ferdig.

Det er deilig å oppleve Spania live, men jeg synes det er like så viktig å få med seg kultur og hendelser i bokform, og da er romaner bedre enn reiseguider – selv om jeg har slukt de fleste av dem også. Så vet jeg hvor jeg er til en hver tid.

Kontrollfreak? Bittelitt. Men det er verd det. Da vet jeg hva jeg snakker om og jeg kan veien selv om jeg aldri har vært der. (Kartklisterhjerne tydeligvis. Helt greit, det har hjulpet oss mye på vår ferd gjennom land og byer.)

SOV GODT, og drøm gode drømmer! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s