Fru Bildilla


Det er ganske deilig å sitte her på terrassen klokken åtte en lørdags morgen, før verden, trafikken og naboene har våknet. Disen henger over bygda, fuglene har konserter tundt meg på alle kanter, stæren fanger mark i hagen, Pelle ligger ved siden av meg og snorker og jeg sitter i sommerklær, drikker kaffe og bare nyter stillheten. Når jeg i tillegg tenker på at jeg har spist frokost her ute sammen med konemor, før jeg kjørte henne på jobb, da blir det enda bedre. Jeg skulle ønske jeg kunne spise frokost ute hver eneste dag, det gir en helt annen start på dagen enn om man sitter inne. (eller står, som jeg gjør.. tar tid å sette seg ned vettu..)

Apropos kjøring, vår lille bil har antydning til frieksos, noe som gir en fantastisk gromlyd (i mine ører). Det høres ut som om vi har den verste motoren og en bil som går som ei kule. Jeg er jo så lettlurt og dagdrømmende at jeg sitter i bilen og TROR vi, pga lyden, faktisk har en kjapp sportsbil – og så blir jeg like overrasket hver gang jeg skal kjøre forbi noen. Jeg trykker ned gassen og forventer at jeg bare skal suse fremover… men det skjer selvsagt ikke. Det ER tross alt en liten bil. Og en liten motor. Den har ikke blitt større og sterkere over natta fordi om den har grom lyd.

Resultatet av denne skuffelsen gang på gang, er at jeg har begynt å tenke seriøst på ny bil. Jeg VIL ha en bil som går fremover som et olja lyn når jeg trykker inn gassen. Og jeg vil ha automatgir. Og takluke. Og hengerfeste (selv om det betyr at jeg må kjøre med henger, og det tror jeg ikke at jeg kan, men så kan jeg det sikkert likevel.) Og jeg vil ha breie dekk og skinnende blanke flotte felger. Og jeg vil ha aircondition. Og jeg vil ha STOR motor. Jeg ser jo at det passer forferdelig dårlig å bo i ett oppussingsobjekt når slike viktige ting som ny bil trenger seg på. Tak vs bil, kjøkken vs bil, loft vs bil, bad vs bil… Det er jo ingen vits i å diskutere det engang, jeg får bare fortsette å drømme.

Hadde jeg fått valgt fra øverste hylle, skulle jeg hatt en splitter ny Range Rover. Ikke helt miljøvennlig sikkert, men i drømmeland er alt lov, og den er så fin at jeg får tårer i øynene hver gang jeg ser en. Nå kommer jeg nok aldri til å få en bil til over en million, men det er som sagt lov til å drømme. Som substitutt for drømmebilen har jeg tenkt å legge inn søknad om den nye Rav4 Vanguard. Den er faktisk ganske så lekker og hadde kledd meg omtrent like bra som en Range Rover. (Og joda, jeg likte den lenge før jeg begynte å jobbe i Drammen.)

Som konebil skulle jeg hatt en liten, lekker og ærverdig Karmann Ghia. Det er en bil jeg har hatt lyst på siden jeg var på VW-stevne på Mantorp i Sverige på slutten av 90-tallet. På Karmann Ghia sin «oppvisningsplass» falt jeg helt i staver. Til og med motoren var lekker – i den grad en motor kan være lekker vel og merke, men jeg lover, den VAR det. En vakker dag sier jeg bare.
Ikke bare må jeg ha råd til dette, jeg må jo ha plass også! Jeg trenger jo en garasje som er på størrelse med huset vårt. Med andre ord må vi bygge på, men det føles jo litt dumt å bygge på for å få en garasje når man lever på 65 kvadrat. Jeg skjønner jo at dette ikke går gjennom. Og å flytte er ikke aktuelt på lenge ennå. Dessuten KAN vi da ikke flytte fordi jeg må ha plass til bilene mine?! (jeg sier JEG, for kona har ikke lappen og dermed egentlig ingen stemmerett heller.)

Jeg ser at jeg har et problem. Jeg innser at jeg må greie meg med EN bil. Og kjenner jeg konemor rett skal hun være så fordømt fornuftig at vi fortsatt må ha den vi har også. (Jeg er jo enig med henne, jeg skulle bare ønske jeg ikke var det.) Nå er det så ille at jeg fikk tårer i øynene i dag tidlig da jeg ble forbikjørt av en rød Mustang med EKTE gromlyd..

Jeg tror jeg må ringe til noen jeg kjenner som har motorsykkel, jeg har behov for vind i håret og spenning i magen, litt motorolje i ansiktet og på hendene hadde også gjort godt. Kjør meg gjennom en tunell og gi på gassen alt du makter, så får jeg både gromlyddosa mi og et adrenalinrush som setter meg ut for en stund.

Mens jeg funderer på hvem jeg skal ringe til, skal jeg lakke neglene.

God helg! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s