Fru Godhjerta


Da har sola sneket seg ned bak nabohuset og fruene har tuslet inn, ei for å se på fotball og ei for å kose seg litt i internettverden med blogger og inspirasjon. Jeg ELSKER å bo her om sommeren, det er helt fantastisk å parkere bilen og gå inn porten, få en koseoverdose fra en lykkelig Pelle som har lekt i hagen hele dagen, mens konemor har fridagen sin og har puslet rundt i sola og er brun og bli.

I dag kom tante og onkel fra bartebygda på en liten snarvisitt, veldig koselig med sånne sommergjester som tar seg tid til en liten svipptur når de er på gjennomreise. Vi spiste deilig (lavkarbo)mat ute i sola og håndverkeronkel ga gode råd om oppussingen vår – som tar sin tid. Det ser ut som om vi må konsentrere oss om taket først. Det er litt kjedelig, men jeg skjønner jo at det ikke er noen vits i å oppgradere hele innsiden hvis det blir vannlekkasje etter to måneder. Så nå vet vi hva vi skal gjøre etter ferien!

Det er ikke bare bare å kjøpe seg et hus, det er jammen meg mye å tenke på! Det er jo på samme nivå som å kjøpe seg en bil, det burde komme en bruksanvisning og huskeliste med huskjøp også. Kanskje det er en forretningsidè å lage en CRM-base for huseiere? Der alder på huset, tilstand osv registreres, og så følges det opp med brev eller e-post når det nærmer seg tiden for å feks bytte tak, male huset, bytte ut varmtvannstanken, skifte ut kjøkkenvifta, vinduer, etterisolere osv. Sammen med et godt tilbud. Det synes jeg var en fabelaktig idè! Nåde den som stjeler den, jeg vil ha førsteretten!

Ikke det at vi ikke skjønner at vi må bytte tak, en av naboene var snar til å poengtere det da vi flyttet inn her, men det er jo ikke alt som er like moro å gjøre… jeg synes det er morsommere å male og pynte, enn å gjøre sånne fornuftige ting. Dessuten valgte vi å gifte oss og bruke pengene på tredagers bondebryllup istedet. Man har tross alt sine prioriteringer her i verden.

Jeg trives fortsatt som plommen i egget på jobben. Det er en fantastisk hyggelig gjeng jeg jobber sammen med! Jeg vet ikke om det er det at det IKKE er en Oslo-bedrift som gjør det, men jeg synes nesten det er lettere å skli inn i miljøet i Drammen enn det er i Oslo. Her snakker mange dialekt, de kommer fra forskjellige småsteder rundt om (og fra store, bevares!), de er opptatte av jobben sin men de har også et liv ved siden av. Det er ikke bare snakk om penger, budsjetter, påslag og overtid. Mulig at jeg som bygdejente sklir bedre inn i en sånn setting, enn jeg gjør i et «ungt og urbant miljø» i storbyen? At dette er mer etter mitt hjerte? Ikke det at det ikke er noen unge og urbane der jeg er nå, misforstå meg rett, men dere forstår hva jeg mener. Og ikke det at jeg ikke greier å skli inn i hviket miljø som helst, men det er det der med hvor man bruker energien sin og på hvilken måte man bruker den. Mulig det også er så enkelt at jeg endelig jobber på kundesiden og IKKE på leverandørsiden. Jeg føler i allefall at jeg har havnet på RIKTIG side!

Jeg sier som min gamle venninne Ingrid ofte sa: man skal gjøre det som kjennes godt i magen! Det var ikke akkurat sånn hun sa det, men meningen er den samme.. og jeg blir like lei meg hver gang jeg tenker på at jeg ikke kan spørre henne om hvordan hun sa det, eller om hvordan hun har det, for hun forlot oss så alt for tidlig og etterlot et stort hull. Jeg tenker ofte på henne og titter på bilder, savner og minnes. Jeg velger å tro at hun følger med oss alle. Hun sitter der oppe på den vakreste skyen, med blomsterkransen rundt hodet og det evig smittende smilet mens hun ler den trillende latteren som ingen kunne bli uberørt av.

Før jeg begynner å tute (igjen) er det like greit å avslutte. Selv om det av og til er bra å tenke på triste ting fordi det setter ens eget liv i perspektiv og får en til å huske på å ikke ta ting for gitt, gjør det ufattelig vondt. Jeg håper vennene og familien hennes har det så bra som de kan ha det, uten solstrålen sin der.

Ta vare på det du har og som betyr noe, enten det er huset ditt, jobben eller folk du er glad i! Lytt til magen.

Jeg er god i hjertet og takknemmelig for hver en dag.

Ha en fin sommerkveld! 🙂

Blogglisten

En kommentar om “Fru Godhjerta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s