Fru Utsultet


Nå er jeg skikkelig lei av lavkarbokuren! Jeg hadde SÅ gode forsetter om å holde ut i alle fall til vi drar på ferie, men jeg tror ikke jeg greier det. Egg og bacon til frokost er ok, det gjør godt og holder meg gående til lunch uten problemer (selv om jeg får litt fnatt av stekeosen så tidlig på morgenen) men salat til lunch (dårlig fantasi) og kjøtt eller fisk med bare grønnsaker i alle former til middag, DET er jeg lei av, til tross for konas fabelaktige kokkekunster og fantastiske serveringer!

I dag fikk jeg en sms av konemor der det sto at hun hadde en overraskelse til meg, og hele veien hjem fra jobb satt jeg og tenkte «TENK om overraskelsen er at vi skal spise gillpølser eller – aller best: PIZZA, til middag»! Det hadde vært toppen av lykke i dag kjente jeg. Jeg har drømt om pizza i flere dager nå. Tynn, deilig italiensk pizza med MASSE ost (det er jo veldig lov forsåvidt) og tomater og skinke. Men dengang ei, jeg var ikke så heldig. Jeg fikk en nydelig nøkkelring, og ble selvsagt veldig glad for den, misforstå meg rett – jeg hadde til og med ønsket meg en! Men en pizza… mmmm. Jeg blir gal av å tenke på det! Nå skal det sies at jeg muligens er over gjennomsnittet glad i pizza. Ikke frysediskenpizza, den tid er forbi, men hjemmelaget ELLER Pizza Panchetta sin. MUMS!

En skål med popcorn med Piffikrydder på hadde også vært helt himmelsk akkurat nå. Eller en toast med ost og skinke. Eller en stoooor fersk loffskive med smør og skinke på, eller en rista brødskive med fikenmarmelade, eller en STOR bit brownie, eller en porsjon med spaghetti og kjøttdeig, eller mammas ertesuppe med melboller og saltkjøtt og byggryn, eller ferskt grovbrød med smør og brunost og en kopp te med sukker i, eller en SMÖRGÅSTÅRTA… herregud, jeg tror jeg blir tullete.

Jeg får sitte her og drikke vannglass nummer hundre i dag, og spise tørre baconcrisp. Mmmm, så deilig! Kanskje en liten ostebit? Ett eller annet nummer i rekken i dag det også forsåvidt.. og ikke så veldig spennende. Bringebær med creme fresh og en bitteliten dæsj med deilig Splenda på? I dag også? Like greit. Hvis jeg ikke får noe godt NÅ, går dette til skogen. Konemor ligger på sofan og har ett øye på oppskrifter og ett på fotballen. Jeg har bare øyne på kjøleskapet – selv om jeg vet at det ikke er NOE ulovlig der inne. Det ligger sjokolade i skuffen, men det har jeg ikke lyst på selvsagt.

Kanskje like greit å bare gå og legge seg? Lese en av de nye bøkene jeg har kjøpt? Feks «Salvadoreña» av Cecilie Samartin, eller hva med «Hotellet på hjørnet av bitter og søt» av Jamie Ford? Når jeg tenker meg om inneholder de sikkert deilige matopplevelser. Jeg får lese ett eller annet kjedelig. «Toastmasterboka» som jeg forsåvidt bør begynne å titte i, det er jo ikke lenge til det braker løs med bryllup for yndlingsgutta og ettersom jeg har fått den store ære, hviler det et visst ansvar på mine sultne skuldre. Ved nærmere ettertanke handler bryllup mye om mat…og kaker. Og dessert. Og god vin.

Herrefredogbevares. Jeg går og legger meg.
Ha en nydelig St. Hans der ute, og husk hvis du er single: legg syv sorter markblomster under hodeputa, da drømmer du om din tilkommende ektemann!
Jeg skal legge et salatblad under puta og drømme om kaniner.

Blogglisten

4 kommentarer om “Fru Utsultet

 1. Ok, kanskje ikke det mest spennende alternativet, men dog noe du kan teste ut.

  Kjoep maislefser.. bruk dette som en crispy pizzabunn…ekke noe hvete i den vettu… legg paa alle de herlige ingrediensene du vil ha og putt den i ovnen… VIPS en nesten Pizza og veldig godt.

  Noe annet du kan proeve er aa steke chorizo poelse (finhakket saadan) med svarte boenner (uten sausen) og finhakket tomat + friske urter (basilikum og koriander) legg det paa en tostada… Dette kan du jo ogsaa ta med paa jobben uten at det koster for mye innsats!!

  Synes du er flink jeg… og tenk saa stolt du blir naar denne kuren er over… da kan du spise allslags mat… men med maate!

  GOD ST: HANS til dere:)

  Stine

  Liker

 2. og naar jeg tenker meg om saa har jeg ikke saa mye peiling paa karbo og kosthold… saa kanskje ikke dette funker i det hele tatt.. hehe..

  Skaal !!

  Stine

  Liker

 3. Du har min dypeste medfølelse. Jeg har selv en matblogg (http://foodonsundays.com) og denne uken, mens jeg lever på frukt og grønnsaker for å redde stumpene av årets bikinisesong, fokuserer jeg på vin. Ikke mat. Kun «kjedelig» fakta om Chardonnaydruen. Så rett fokus over på noe ikke fullt så fristende. Hva med vinduspuss? Eller situps? Da føler jeg meg ekstra flink (og de fleste ganger ekstra sulten…:-)

  Liker

 4. Hold ut, hold ut! Jeg har selv gått på lavkarbo og tok av 30 kilo på litt under et år:) For meg har det blitt en ny livsstil der jeg har lært meg å kjenne hva kroppen min (rettere sagt vekta) tåler og ikke, jeg har mange gode oppskrifter så bare skrik ut om du er interressert:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s