Fru Harryhandel


Som den evige royalist jeg er, går det ikke an å IKKE skrive to ord om kronprinsessebryllupet i Sverige i helgen. Jeg satt jo i rosa kjole hele dagen, med kjøkkenrullen i umiddelbar nærhet. For et bryllup! For noen detaljer over alt! For en vakker brud og en nydelig kjole! Og for en BÅT! Og for en fantastisk tale av den gode nyslåtte Prins Daniel! Det som gjorde meg aller mest tårevåt, var at han brukte «mitt» sitat: «og størst av alt er kjærligheten»! Det har vært konemor og meg sine ord i hele evigheten, det er jo ikke like enkelt å være homo og skulle gifte seg og alt det følger med seg, så de ordene ble vårt mantra når vi følte at ikke alt var helt ok. Jeg har faktisk tenkt å få meg en tatovering med de ordene, men har ikke greid å bestemme meg for hvor. Det som er dumt nå er jo at alle vil tro at jeg har dem til minne om det svenske prinsessebryllupet! Det er jo nært innpå en krise kjenner jeg.. Det var som pokker at jeg ikke gjorde det med en gang jeg tenkte tanken!

Jeg gråt så mye på lørdag at jeg hadde vondt i hodet til slutt. Da jeg slo på tv`n i går for å se litt av reprisen, begynte jeg jammen meg å grine igjen og da sa kona stopp. Fornuftige konemor. Vi kjørte til Sverige på harryhandel istedet, brudeparet til ære. Det er ikke ofte vi drar dit, jeg tror det er to år siden sist, men en liten søndagstur med nyervervede feriepenger var en god idè.

Jeg hadde store tanker om å kjøpe meg en kjøleskapsmagnet med bilde av paret på, men det glemte jeg selvsagt. Hvorfor glemte jeg det? Jo fordi jeg rett og slett ble så opptatt av å se på alle folkene som gikk rundt på kjøpesenteret! Uten å ha til hensikt og såre en eneste liten sjel, så må jeg bare si at det er en meget spesiell kundemasse som er på shoppingturer til Svinesund. Jeg følte meg både snobbete og tynn et par timer (Hva ER det folk glor på? Er det fordi vi er nyvaska og ikke går i adidas-slippers, eller er det fordi vi er to jenter? Jeg glor fader meg tilbake!) og takk for det, det hjalp oss til å IKKE kjøpe noe med sukker i i det hele tatt! Det er greit det er billig med godis og coca cola, men man MÅ ikke kjøpe det fordi? De som satt vedsiden av oss og spiste, ga sin treåring Cola uten å rynke på nesa engang. Hvem gjør det da? Stakkars unger, de blir jo foret opp på sukker! (og det gjelder ikke bare de som handler i Sverige!) Har folk helt mistet gangsyn i forhold til brus? Er det en så vanlig ting i norsk kosthold at de ikke tenker over at det er en sukkerbombe som ødelegger både tenner og helse? VIL folk ha fete barn med brune tenner?

Jeg sa til konemor da vi dro derfra, etter å ha blitt påvirket til å være ekstra fornuftige damer og kjøpt bikini, Ramlösa og kyllingfileter (gudameg så selvgod man blir), at jeg gladelig betaler tusen kroner mer i husmorbudsjett i måneden, enn å bli så harry som mange av de som dassa rundt på senteret med store coca cola-mager og ketchup i barten. Jeg skriver ikke dette for å dømme noen som helst, som sagt, men jeg synes det er ganske bemerkelsesverdig at de som handler i Sverige fyller opp handlevognene sine med brus, potetgull, koteletter og dressing. Og at det er dèt de «sparer» penger på. (litt generalisering her, men dere forstår poenget.)

Det minner meg også om den eneste gangen jeg har vært med på en «seriøs» handletur over grensen sammen med en jentegjeng. Damene LØP inn i kjøttbutikken, krafsa til seg kjøttdeig og kyllinger så man skulle tro det ikke var mer å oppdrive i hele verden, glefsa til de andre i kjøttkøen og oppførte seg helt koko. Jeg gikk faktisk ut og ventet på dem. Jeg synes slik grådighet er helt forkastelig og ikke bare når det gjelder svenskehandel, det gjelder alltid, det gjelder ved tilbud på indrefilet på Kiwi også. Eller tilbud på stearinlys på IKEA. Folk er jo helt spinnville! Av de syv dødssyndene tror jeg nesten jeg synes at denne er den verste.

Nå føler jeg meg som ei skikkelig skitkjerring som skriver så nedverdigende om andre, men de som følger bloggen vet at jeg er en ganske snill jente som ikke vil noen vondt. Dette måtte jeg faktisk bare skrive om, selv om jeg kan risikere å bli stemplet som fordømmende, selvgod og fordomsfull. Den sjansen får jeg bare ta.

For min del er sånne turer en grei realitycheck å ta en gang i blant, da vet jeg i allefall hvordan jeg IKKE vil være eller bli! Så får jeg heller sitte her i mitt rosa slott og spise kjøttdeig og KIMS potetgull til fullpris. Jeg tipper de som handler i Sverige ikke blir noe rikere av det uansett hva de tror de sparer på å dra dit.

Ha en flott mandag! 🙂

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Harryhandel

  1. Hehe, det var vel ganske bra tatt på kornet det der ja :o) Vikingen og jeg har planer om en liten harrytur snart vi også – og sjelden føler man seg mer i utakt med «folket» enn akkurat på Norbysenteret. Jeg for min del lar meg stadig overraske av at folk faktisk synes det er OK å reise avgårde og handle iført slippers og joggebukse. Sorry Mac, men det ser bare ikke bra ut….

    Men det er jo gøy da – å glo på folk!! :o)

    Liker

  2. Hei du skjønne! Morsom lesing, og ja, jeg vet at du er en snill og grei jente som ikke mener noe vondt! Det kan jeg faktisk skrive under på til og med. Om det trengs. Ha en fantastisk dag, og fortsett å skrive som du gjør! Klem fra meg til deg!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s