Fru Skravekjerring


Husmordag nr 23.

Eller skal jeg begynne nedtelling til jobb istedet? For å være helt korrekt er det altå husmordag nr 40 og seks dager til jeg begynner i ny jobb! Jeg gleder meg så mye at jeg faktisk må koble det ut litt.. både sånn at jeg ikke gleder meg ihjel, og fordi jeg må tenke på andre ting også.

Det blir så superbra! Nye utfordringer, nye kollegaer, ny arbeidsplass, ny vei til og fra jobb (den blir rarest, jeg skal begynne å jobbe i Drammen! Men det tar meg 20 min med bil dit, det er jo 40 min mindre enn å jobbe i Oslo det, tenk så mye annet jeg kan bruke den tiden på!)Og så slipper jeg KØ, det er jo best med den veien! Kanskje jeg til og med får et annet syn på Drammen av å jobbe der? Det hadde jo ikke gjort noe, for Drammen sin del, mener jeg. Det har jo faktisk blitt ganske fint der etter hvert, det er ikke det grå industrihølet det var på 90-tallet da jeg kjørte gjennom (eller over, eller hvordan man nå sier det) hver helg på vei til og fra Larvik.

Drammen eller ei, jeg kløøør i fingrene etter å sette igang! 40 dagers hvile har gjort godt for kropp og sjel kjenner jeg, selv om jeg ikke har fått gjort så mye. Men det var kanskje like greit…? Kanskje jeg for en gangs skyld har tillatt meg selv å koble helt ut og ikke latt meg stresse av noe? Det eneste som har stresset meg gjennom hele husmorperioden min, er det at jeg må stå opp tidlig. Jeg får fullstendig fnatt av å sove lenge. Selv om jeg ikke gjør så mye fornuftig i de timene jeg kunne sovet istedet, så er det noe med det. Det er koselig å sitte her på morgenen og lese nettaviser og «skravle» med venner rundt om i landet. Og så prøver jeg å holde rytmen til konemor. Det er jo kjedelig for henne å legge seg alene hver kveld fordi jeg «nettopp» har stått opp!

Tredje dag på lavkarbokur, kroppen kjennes bra, jeg er ikke så svimmel og surrete som jeg var i går, og ikke har jeg vondt i hodet heller. Vekta hadde ikke rørt seg noe, men det hadde jeg heller ikke forventet. Hvis jeg bare får dratt Pelle ut av sengen, skal vi gå oss en tur, da skal vi se at nåla bikker bittelitt mer nedover i morgen tidlig. Fabelaktig kur, jeg tror jeg elsker den! Og jeg har hittill ikke hatt lyst på verken godteri eller pottis eller kaker eller sjokolade eller noen ting. Det eneste jeg savner å spise er frukt! Det er det mye sukker i. Men det gjør jo forsåvidt ikke noe, for jeg er jo så allergisk mot all frukt likevel på denne tiden av året..

Sommerferieplanlegging er i gang! Konemor trenger sårt en lang ferie i år, og ettersom ting ordnet seg med jobb, drar vi til svigers i Spania likevel! Vi hadde egentlig planlagt Norgesferie, men to uker i Andalucia vil ikke gjøre vondt verken for lommebok eller helse. Og så er vi garantert sol og fint vær! I dag feks er det (sjekker værvarselet).. hm regn og 20+ ja.. akkurat. Det var jo ikke med i beregningen her. Stort sett i allefall, er det over 30+ og stålende vær!

Jeg gleder meg som en nyinnkjøpt badering til å ligge og duppe i bølgene, spise spansk skinke og drikke iskaldt flaskevann. Jeg har aldri vært syd i Spania før, så det blir jo en helt ny opplevelse i seg selv! Det blir veldig rart å ikke komme «hjem» til det gode gamle huset, den samme gamle utsikten fra terrassen utover «hele verden», de samme gamle veiene til Lloret, Tossa, Girona, strendene, kjentfolk og butikker og alle andre steder vi har pleid å være de siste seks årene. Men det ligger jo der, en vakker dag kommer vi til å dra tilbake, bare for å kjenne på gamle minner.

Vi skal avslutte ferien på hytta på Nordmøre, så da får vi en bit av Norge og iskald sjø og båtliv likevel, det har sin sjarm det også! Og det er jo ingen steder i landet vårt det er bedre å være enn på hytta en deilig sommerdag.

Akkurat nå er det faktisk ganske deilig å være her i Askelien også kjenner jeg. Sola titter frem, kaffen er god og jeg er glad! (- og jeg skriver alt for mye om ikkeno men det får dere overleve.)

Ha en fin onsdag!

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s