Fru Sukkerabstinens


Husmordag nr 22.

Jeg er så lettlurt at jeg må le. Og den som lurer meg selv aller best, er meg selv. Ta i dag for eksempel. Nå har jeg gått på lav-GI ett døgn, og føler selvsagt allerede at jeg er tynn som ei sild. Jeg vet jo at jeg ikke er det, jeg kan jo bare ta et bilde av meg selv, så ser jeg det jo også. Men den følelsen man får i kroppen når man IKKE spiser karbohydratmat, men heller fokusere på fett og proteiner, det er en helt skrudd følelse!

For det første så går jeg rundt meg selv enda mer enn jeg gjør til vanlig. Det er en energi i kroppen som ikke er der ellers. Nå har jeg jo følt meg som en liten duracellkanin de siste dagene pga nyervervet drømmejobb, men følelsen man får av denne kuren i tillegg.. du store kineser. (Er det lov å si forresten? Mulig det er nedsettende eller rasistisk? Jeg mente ikke noe vondt med det i alle fall.) I tillegg føler jeg at jeg har blitt hul i kinnene (jeg HAR altså ikke blitt det) og timeglasset mitt har blitt litt mer synlig. Det er jo bare fantasier i en hjerne som sikkert lider av sukkerabstinens, men likevel: det er en deilig følelse!

Så kommer det morsomste. Det første jeg gjorde da jeg sto opp, var å gå på vekta. Og jeg hadde kommet under den magiske grensen allerede! Det er jo så fantastisk at jeg får lyst til å feire med en…. hm… ostebit! (kjedelig, men veldig sunt.)

Nå har jeg vært over 80 kg lenge (herregud, skriver jeg dette til all verden.. jeg må ha slanket bort det lille jeg hadde igjen av fornuft også..) men i dag var jeg på 79,5!! Dere skjønner jo at det er en seier i seg selv? Ikke rart at jeg føler meg tynn i dag! Nå skal det sies at jeg er nesten 1,80m høy, så jeg har noen centimeter å fordele dette på, men likevel så er det litt for mye. «Du har en litt høy BMI» sa bedriftslegen i fjor. Særlig. Høy BMI eller? Phø. Men det har gnagd litt i meg. Det er jo helsa det er snakk om. Og tenke seg til at jeg har blitt så voksen at jeg slanker meg for helsas skyld og ikke for å passe inn i bikinien! (selv om jeg selvsagt har en splitter ny og dyr en liggende her som er for liten på nåværende tidspunkt..) Dette begynner jo å nærme seg en seriøs voksenkrise.

Jeg lover at jeg ikke skal bli noen helsefanatiker som bare skriver om karbohydrater dagen lang, men det er ganske interessant at denne kuren fungerer som den gjør. Det er den eneste kuren jeg noen sinne har gått på som faktisk gir resultater. Og det kommer fra ei som på 90-tallet skrev dagbok over alt hun spiste og langt i fra hadde et sunt syn på mat og kropp. Jeg vurderte, og øvde meg, på bulimi en periode også, men jeg ble så kvalm av tanken på å måtte spy, at jeg droppet det. (og ja, LITT narr av seg selv er lov når man er så tett at man gjør sånt frivillig.) Og hvor mange har vel ikke drukket litersvis med Nutrilett? Og jogget herfra til månen og tilbake? Godt man vokser på seg fornuft!

Før vi giftet oss, for snart to år siden, gikk vi på lav-karbo-kur i ca to måneder, og jeg gikk ned fem kilo og konemor gikk ned sju. Så at det funker å legge om kostholdet og holde seg unna SUKKER, det er det ingen tvil om. Det som er dumt er jo at brød og pasta er fyfy, og det er jeg jo så glad i! Men nå på sommeren spiser jeg jo nesten ikke sånt i det hele tatt, da går det jo i grillmat og salat likevel, så det der et perfekt tidspunkt å starte på.

I går feks hadde vi grillet kyllingfilet som jeg (!) hadde smurt inn med olje og rullet i pepper og fersk basilikum, toppet med ost og serransoskinke, og med champinjong og brokkoli og en dæsj med creme fresh til. NYDELIG middag. Og helt etter boka. Dere vet jo alle at jeg verken er interessert i eller glad i å lage mat, men når det gjelder dette, så er det faktisk ganske moro! Jeg starter jo dagen med å lage meg egg og bacon, og til lunch går det i deilige salater med ost og skinke. Jeg har vært mer omsorgsfull ovenfor meg selv i to dager nå enn jeg har vært i hele husmorperioden min tilsammen.

Vel, nok matprat! I dag skal jeg til Bærum Sykehus og hilse på lille Julie for første gang, og det gleder jeg meg skikkelig til! Det er en helt spesiell følelse å være på fødeavdelingen, med alle de lykkelige nybakte foreldrene og søsknene rundt seg, spesielt når man ikke har barn selv. Tenk at all de små nurkene som ligger der en dag skal bli store slamper som slenger med dørene og sminker seg for mye og banner og spytter og krangler. Livet er fantastisk!

Ha en sukkerfri tirsdag! 😉

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Sukkerabstinens

  1. Hmmm … jeg ble jo nesten litt inspirert nå. Men jeg tror ikke jeg kan leve uten brød, faktisk. Det går ikke, jeg kommer til å sulte i hjel. Men å kutte ned på sukkeret må da gå an, jeg må bare vente litt :). Jeg kan jo ikke slutte å drikke brus to dager før eksamen, det skulle tatt seg ut! Tenke seg til sånn galskap 😉
    Det blir spennende å se hvordan det går videre med den dietten. Jeg følger i alle fall med på matpraten din 😉
    Klem

    Liker

  2. Flinke du!!!!! Prøver meg på dette selv om dagen, godt inspirert av din svigerbror og hans kone. 🙂 Heldigvis har jeg bare vekt på min wii fit, så det blir ikke til at jeg veier meg så mye. Men flinke du, heier på deg!!!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s