Fru Godfølelse


Husmordag nr 21.

I dag våknet jeg før klokken syv av en sms som plinget. Det var alt for tidlig for dagens saldomelding fra banken, ergo måtte det være noe viktig – et nytt barn som er født feks – og jammen hadde jeg rett! I natt kom lille Julie til verden! Gratulerer til foreldre og stolt storesøster Leah, jeg gleder meg veldig til å hilse på!

Vi har hatt verdens deiligste kjærstehelg. Neste gang konemor skal reise bort, skal jeg ikke tenke på at det er kjedelig å legge seg alene, jeg skal heller fokusere på hvor fantastisk det er når hun kommer tilbake! Jeg tenkte på det på fredag, da jeg hentet henne på flytoget og jeg sto der nydusjet og pyntet, med sommerfugler i magen … den dagen jeg slutter å pynte meg for henne – eller slutter å savne henne eller glede meg til å se henne igjen, kan jeg like så godt bare pakke kofferten og dra. Det er ganske lett, i hverdagstrivialitetene, og plutselig ta hverandre for gitt. Jeg tror faktisk at vi ikke gjør det, men det er greit med en liten sjekk innimellom likevel! Hverdagsromantikken og det å glede hverandre med små ting, er noe jeg håper vi aldri slutter med.

I går var vi på markedsdag i Vollen. Når vi blir lei av å bo her i Askelien skal vi flytte til Vollen. Første gang jeg var der er kanskje 10 år siden og det var kjærlighet ved første blikk. Den lille hvite trehusbebyggelsen, koselige butikker (med fantastisk hyggelig betjening, ikke rart man kjøper OG kommer tilbake!) og sjøen rett utenfor vinduet. Et lite Stavern i miniatyr, og som den observante leser vet, så har jeg alltid hatt lyst til å bo i Stavern. Hvis jeg slipper å flytte lengre enn 5 km for å få min egen Stavernidyll, da slår jeg til! Ikke det at det er fælt å bo her som vi bor altså, misforstå meg rett, men vi skulle gjerne hatt 10 kvadrat mer, mer forlanger vi ikke! Vi er veldig enig om at et STORT hus, det skal vi aldri ha. Både fordi vi ikke trenger det, og fordi det blir for mange rom for meg å samle ting på..

Apropos samle, i går kjørte vi forbi et returpunkt for flasker osv, og der sto det en fantastisk gammel vekt! Jeg bråstoppet, rygget og befalte min kone å gå ut og ta den med, noe hun leende gjorde, før vi suste derifra. Jeg vet enda ikke hva jeg skal bruke den til, den er ganske stor og trenger en puss og litt hvitmaling, men den kan faktisk brukes både til nattbord og blomsterbord, eller så kan det hende jeg bare skal gi den bort, eller selge den. Jeg skjønner ikke hvordan folk bare kan kaste slike fine ting? Nå er jo jeg over måte flink til å samle på alt som kanskje burde vært kastet, men jeg ser jo forskjell på noe som kan være verd noe for andre og ikke. Ergo kaster jeg ikke noe som andre kan finne glede i! (og den ANDRE er gjerne meg selv.. til konas fortvilelse..)

Siste uka som hjemmeværende husmor er igang! Vi kjøpte to nye store rosebusker i går, som jeg skal plante i dag. En mørk rosa, nesten litt blålig (den heter Blue Moon), og en ferskenfarget (Poetry in motion). Eller fru Olafsen-fargen, som jeg liker å kalle den – litt intern kanskje, men de som kjenner fru Olafsen vet hva jeg mener. Og selvsagt måtte jeg ha en lavendelplante til å ha i melkespannet ute på terrassen. Lukter godt og ser fin ut. Jeg er utrolig takknemmelig for at besteforeldrene mine «tvang» meg til å være med i hagen da jeg var lita. Det har nok hjulpet på interessen jeg har i dag, selv om det den gang var helt pyton å ligge på huk og luke ugress og lære om alt som grodde der. Men det er sånn man lærer etterhvert. I dag setter jeg til og med pris på at jeg måtte vaske kjøkkenskuffene «hver gang» jeg dro dit på besøk.

I dag startet vi forøvrig et nytt og bedre liv hva gjelder mat – nå er det lav GI som gjelder her i huset! Karbohydrater er herved hjertelig uvelkommen! Nå skriver jeg det her for at det ikke skal skli ut og for at jeg ikke skal bruke mye tid på å finne på dårlige unnskyldninger for at jeg har skeiet ut med kaker og brød. (altså vil ikke brødbakemaskinen bli brukt denne uken heller.. huff da.) Frokost med egg og bacon, perfekt start på dagen og litt bedre hva gjelder sukkerinnhold enn min franske variant med ristet brød med marmelade..

Jeg er veldig GLAD i kvinnelige former, og de vil jeg ikke skal forsvinne verken på konemor eller meg, men det er greit å bli litt sunnere på innsiden samtidig som man krymper litt på vitale steder. Vi nærmer oss jo middelalderen med stormskritt (nu vel, litt overderivelse..) og det er greit å legge et godt grunnlag for et langt og lykkelig liv!

Her er det overskyet i dag, en perfekt anledning til å gjøre alt som har ligget på vent fordi jeg har vært opptatt av å bli brun.

Ha en flott mandag! 🙂

Blogglisten

2 kommentarer om “Fru Godfølelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s