Fru Enérgico


Husmordag nr 20.

Jeg tviholder på de siste husmordagene mine! Selv om jeg jukser med tallet, så er det viktig at det står her. Sånn at jeg fort skjønner hva jeg har skrevet om når jeg en vakker dag skal se meg tilbake her inne. (dummeste unnskyldningen jeg har hørt, men det er greit.)

Da er kona levert på Røa, klar for en ny arbeidsdag. Var ikke lett å få dratt henne ut av senga i dag gitt, det er harde bud når man er på kurs skjønner jeg! Men i og med at jeg har fått noe som minner om en Gerd-Liv Valla i hus, er det vel greit å holde seg inne med henne og være snill og grei. (bare for å få oppklart dette med en gang, konemor ligner IKKE på Gerd-Liv, men de deler interessen for fagforeninger kan man si..)

Pelle har lagt seg igjen. Ikke nok med at man må dytte ham ut om morgenen, så snart han får sjansen, sniker han seg opp i senga og ligger fornøyd oppå puta mi (selvsagt) og brummer i søvne. Han og jeg ligner forresten litt på hverandre om dagen. Jeg skulle bare stusse ørene hans bittelitt, men så ble jeg ivrig. Resultatet er at han har bob. Og jeg har bob. Bruker vi hårføner og sånn flott rullebørste, blir vi skremmende lik Brødrene Løvehjerte. Det er bare å gratulere.

Godt jeg snart skal ut i jobb igjen, den menneskeliggjøringen jeg holder på med nå, i forhold til Pelle, er ikke bra for noen av oss. Jeg skulle bruke husmordagene til å få verdens mest lydige hund, og hva skjer? Joda, vi spiser frokost sammen (en til meg og en til deg), vi går tur og stopper på Himmel-blaa for en liten bolle (en til meg og en til deg), vi griller pølser til middag (en til deg og en til meg)… fabelaktig. Jeg ser jo at det vil bli sunt for oss alle at ting blir «normalt» igjen.

Da jeg skulle lage meg en kaffekopp i sted, fant jeg plutselig ut at jeg må være over måte interessert i kaffe? Ved en kjapp opptelling, har jeg faktisk vannkoker, kaffetrakter, Nespressomaskin, perkulator, espressokoker og presskanner i alle størrelser. Når jeg i tillegg har fem av disse stående fremme samtidig, og kjøkkenet vårt er åtte kvadratmeter stort, da forstår man plutselig hvorfor det er så liten plass på benken. Men det ER jo så kjekt å ha! Da kan man jo alltid servere akkurat den kaffen de som kommer på besøk, ønsker!

På tide med en opprydding. Man ser seg jo blind på sine egne ting. Godt man har vettet til å skrive det ned her, det er ikke første gangen jeg får en aha-opplevelse av det jeg selv skriver.

Det er ikke behov for alt for mye kaffe her i fruekroppen i dag forstår jeg, her går det på høygir allerede – og det skal utnyttes! Til verket!

Ha en flott helg! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s