Fru Overlevelsesinstinkt


Husmordag nr 15.

I dag sto jeg opp klokka FEM for å kjøre konemor og en nabo på flytoget. Kona har bestemt seg for å bli fagforeningspamp, så hun er på vei til Ålesund og skal være der hele uken. Dvs fru Perez hjemme alene.. det kan by på utfordringer! Særlig ettersom jeg er ganske selskapssyk men samtidig så lat at jeg ikke orker dra noen steder.

I dag har jeg forsåvidt nok å gjøre her hjemme etter helgens selskapeligheter, og jeg er allered igang med klesvask og oppvask (jeg sier at jeg er lat, men samtidig har jeg jo energi av en annen verden om dagen) og så må jeg støvsuge og vaske gulv og.. ja. Det vanlige vi husmødre gjør. Og så skal jeg forberede meg til i morgen.

Det slår meg at jeg er ganske tett som skriver dette, at jeg skal være hjemme alene en uke. Jeg vet jo ikke hvem som leser dette, det kan være en haug med psykopater for den saks skyld, som bestemmer seg for å komme på besøk alle på en gang (det kunne forsåvidt vært interessant – hadde de gått løs på meg eller hverandre?). Godt jeg er utrustet med hurtigalarm til Securitas, skarp neglefil, en STOR og skummel hund og Elnette hårspray (endelig fant jeg noe annet enn fluedreping den duger til).

Det er vel å utfordre sjebnen å si at det vil være første gang i historien det skjer noe negativt av betydning i denne gata, men dritt sprer seg jo ganske fort og det er jo rart om ikke vi ikke ville kjenne lukta av den i det minste, her også en dag. Og når det er sagt er det nesten bedre at det skjer når kona ikke er her, for hun er hakket mer hysterisk enn meg på rare lyder og skumle skygger. Eller.. grunnen til at jeg føler at hun er mer hysterisk enn meg, er jo fordi jeg alltid tøffer meg når skumle ting skjer! Jeg vil være helten som redder prinsessa si fra alle farer! Jeg er den som tar frem en vedkubbe og går ut på trappa i bare trusa når det høres ut som om noen tukler med dørlåsen, åler meg inn i krypkjelleren med hodelykt for å finne ut hva den rare lyden er eller ligger nærmest vinduet sånn at evt overgripere får tak i meg først.

Når prinsessa mi nå ikke er hjemme, hvem skal jeg da tøffe meg for?

Det gikk brått opp for meg at jeg kommer til å sitte i sofan med alle gardiner trukket for, døren låst med lås, sikkerhetslås og lås nr tre, og soveromsvinduet lukket. Og når konemor ringer, kommer jeg til å si at «joda, det går så bra så, her er det varmt og alle dører og vinduer står åpne, og gardinene henger ute på tørkestativet i natt, og jeg har snudd senga igjen fordi jeg likte så godt å ligge under vinduet for da fikk jeg så mye friskluft på en gang, joda, her går det så fint atte, det er jo SÅ deilig å være hjemme alene!»

Ikke kommer jeg til å spise ordentlig mat på en uke heller. Kona kjøpte tre pakker grillpølser til meg sånn at jeg skulle klare meg mens hun er borte, men jeg spiste halvparten av den ene i går allerede. Dette kommer faktisk til å ende med at jeg går ned noen kilo! (joda, jeg vet at pølser IKKE er slankende, men når de er det ene måltidet jeg gidder å lage for ikke og besvime av underernæring og jeg er som en turbo resten av dagen, da tror jeg ikke de rekker å legge seg på sideflesket engang før de er forbrent.)

Gradiosa? Nei. Aldri i verden. Mitt forhold til Grandiosa er ikkeeksisterende. Over og ut. Avsluttet. Never again. Fjordland? Nei, for mye jobb med oppklipping og dandering.

Mulig jeg faktisk nå får bruk for den brødbakemaskinen jeg fikk grått til meg at vi skulle ha! (og som jeg foreløpig bare har brukt en gang) For BAKING er jo ikke matlaging! Baking er jo kos og dessert!
– og blir jeg overrasket av innbruddstyver kan jeg jo bruke ingrediensene som våpen, kaste det på dem men jeg forsvinner i melskya med Pelle under armen?

Hah. Jeg fant min indre Lara Croft! I`m a survivor!

Blogglisten

3 kommentarer om “Fru Overlevelsesinstinkt

 1. Det går helt fint å bruke brødbakemaskinen til baking altså – det er nemlig en funksjon som heter «elting»…
  Selvfølgelig ikke like husmor som Kenwood, men duger til enkel gjærbakst.
  Hvordan gikk intervjuet?

  Hilsen Lara Croft 😉

  Liker

 2. Hm.. så du mener jeg har en flerbruksmaskin som kan gjøre det meste? Dette må jeg prøve ut! 😉

  Intervjuet gikk strålende, skal i andregangs i morgen og så får vi se om det går min vei. Kryss fingrene! :))

  Liker

 3. Gjett om jeg kjenner meg igjen! Når jeg er hjemme alene går det i pølser, pølser og atter pølser. Hvis jeg i det hele tatt gidder. Det er ikke det at jeg ikke kan lage mat, men det er jo så meningsløst å lage mat til bare seg selv, for så å spise den helt alene.

  Lykke til på intervju i morgen! Det går sikker kjempebra 🙂

  (Jeg står forresten opp fem hver dag, det er deilig :))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s