Fru Moody


Husmordag nr 10.

Hva er dette for noe? Moody på en vakker fredag morgen? Bryr jeg meg om at jeg lurer meg selv med å skrive husmordag nr 10, mens det rett og slett er nr 21?

Jeg våknet tidlig av fuglekvitter, tok en dusj, nynnet mens jeg vasket opp, laget kaffe, ristet brød, satte meg ned og slo på internettverden – og ble sur. Dette må være en av de rareste og kjappeste humørskiftningene jeg har vært borti så langt, men jeg kjenner at jeg på en måte var forberedt på det.

Jeg har kommet til det fjerde stadiet i de fem sorgprosessene. Nemlig depresjon.
Selsagt er jeg ikke deppa, ikke ordentlig, bare litt i overflaten, og jeg prøver å finne knagger og henge sinnstilstanden på. Og når man ser på sorgens fem stadier – benektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept, så er jo dagens stemning lett å plassere. Og alt dette er knyttet opp mot jobben jeg sa opp. (Og jeg vet, jeg har skrevet om det hundre ganger, men la meg gjøre det EN gang til. Det er min blogg, tross alt.)

Først prøvde jeg det jeg kunne for å lykkes, og nektet kanskje å se min begrensning i det hele. (og her har vi et klassisk eksempel på benektelse, det var jo ikke bare JEG som skulle gjøre dette – ALENE!)

Så ble jeg forbanna, fordi jeg ikke fikk det til (og en mengde andre faktorer som jeg ikke trenger skrive her fordi jeg er alt for smart til å snakke ufordelaktig om noen her i cyberspace).

Så kom forhandlingene. Skal, skal ikke, skal, skal ikke. Det ble skal, og det var jo som dere vet det lureste jeg har gjort på denne siden av tusenåret. Dere som har fulgt bloggen en stund, vet jo at det ikke har vært bare enkelt å peppe opp seg selv hver morgen til å fortsette med noe som virker helt meningsløst. Man skal ikke slite ut helsa si på noe som ikke betyr noe for noen andre enn de som sitter på toppen av slottet og ser på sluttallene – og de bryr seg ikke om helsa di engang, kun om tallene. Livet MITT er for kort til å brukes på sånt i alle fall, du gjør selvsagt hva du vil.

Så kommer vi til det fjerde stadiet. Depresjon. Som skrevet så er jeg ikke deprimert i ordets rette forstand, jeg er bare litt følsom i dag. Jeg lurer på om jeg gjorde det rette eller ikke (selv om fornuften selvsagt sier JA, den andre – ufornuften, hvisker NEI), jeg lurer på hva folk sier om meg (den er verst..den er absolutt verst), jeg kjenner at jeg blir litt trist av å se at det skjer ting på gamlejobben og at jeg ikke er en del av det lenger, jeg blir sinna fordi jeg blir trist, fordi det er helt ubrukelig å bruke energi på, valgene er tatt og de er HELT riktige, og det er helt idiotisk av meg å tro at det hadde blitt noe bedre om jeg ikke hadde sagt stopp.

Jeg nærmer meg det femte stadiet. Aksept. Jeg HAR jo akseptert dette, det er bare enkelt å falle tilbake på ett av de foregående stadiene innimellom. Jeg har vært gjennom hele trappa opptil flere ganger, og begynner å kjenne meg selv så godt i denne saken at jeg til og med vet hva som hjelper: Et par telefoner, et par mailer, et par kaffekopper, en fin sang, et klapp på ryggen, et kyss fra min influensabefengte kone.. så er alt bra igjen. Jeg er lett å ha med og gjøre synes jeg.

Dessuten er det langhelg! (Akkurat som om det har noe å si for meg som har fri hver dag frem til 1. september om jeg vil, tenker du, men der tar du feil. Det er kjempeviktig å følge «alle andres» mønster – dvs de som arbeider utenfor hjemmet. Hvis ikke faller jeg lett i fella, og der har jeg ingenting å gjøre.)
Med langhelg kommer solen, fridager for kona også (hvis hun blir frisk vel og merke) grillpølsene på pinsebål (trønderskikk?) og et liiiite glass vin – små gleder, viktige ting.

GOD HELG! 🙂

Blogglisten

En kommentar om “Fru Moody

  1. Hei!

    Kom over bloggen din helt tilfeldig – og du er lagt til under favoritter!! Stå på – du er tøff som har tatt det valget du har gjort, og ting ordner seg for snille jenter! 😉 God pinse til deg og konemor!! :-))

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s