Fru Dagen derpå


Hurra for overstått 17.mai!
Tidlig oppe, på med tiara (selvsagt!), Pelle fikk på seg sløyfa si, NRK og barnetog og Mette-Marit på slottsbalkongen, kaffe og stryking av skjorter og kjoler (jeg veet, jeg skulle gjøre det kvelden før, men pyttsann. Det BLE gjort!) Opp i Asker sentrum, kaffe i sola og mange festkledde mennesker. Jeg elsker å bo i Asker! Ikke bare er det fint her, men sentrum er såpass lite at man føler at man kjenner alle etter å ha gått rundt et par ganger. Bygdeidyllens gleder.

Da jeg var 19 år var jeg praktikant for en familie i Oslo, som jeg fortsatt har kontakt med. De bor faktisk fem minutter unna oss nå, det er ganske moro at vi havnet her alle sammen. Gutten som jeg passet var dengang 1 år og verdens søteste lille krabat, og i år er han russ og gleden var STOR da jeg møtte ham på torget, sliten og utslitt, men like bli og raus med klemmene. (og selvsagt fikk jeg et russekort!) Fru Perez måtte selvsagt felle et par tårer for gamle minner og gode tanker. Det er helt koko å tenke på at lille tassen som jeg lærte å plaske i sølepytter, nå har blitt en skikkelig kjekkas med dame og fænsy russebuss. Mimre mimre. Noen mennesker vil man for alltid ha i hjertet sitt.

Etter å ha tørket tårene (nei, han fikk ikke se dem, det tror jeg han hadde blitt litt flau over, gamle tanta står og griner midt på torget, ærlig talt!) dro vi hjem til Askelien, gjestene ankom og heldigvis ble det såpass til vær at vi kunne sitte ute hele ettermiddagen og kvelden. Med venner i bransjen var det ikke småtteri som ble konsumert av champagne. Vi startet med en magnum Veuve Clicquot Vintage (NAM! – virkelig! Og ikke kun pga navnet. Den VAR virkelig god) og deretter ble den ene flasken etter den andre tryllet frem, sammen med latter og morsomme diskusjoner. Jeg er glad jeg ikke skulle på jobb i dag, for å si det sånn, men utrolig hyggelig var det! Stakkars konemor våknet med feber og snørr på selveste nasjonaldagen, så hun trakk seg tidlig tilbake, men Pelle og jeg holdt ut. Perfekt dag, perfekt selskap – gleder meg til neste 17.mai allerede!

I dag har jeg ligget ute i daybed`n og sola meg hele dagen. En god krim (Åsa Larsson, anbefales – alle sammen!) to store flasker med farris og «bittelitt» soving under parasollen. Er lettere solbrent og varm her jeg sitter, men SÅ godt som det er å kjenne at sommeren virkelig er på vei!

Og i morgen skal husmora rydde opp etter festen (dog uten tiara), det var en litt for stor oppgave i dag.

God natt der ute! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s