Fru Dagen før dagen


Da har latmarken fått gro et par dager, jeg faktisk ikke gjort en eneste fornuftig ting, og det var utrolig godt! Eller, det er jo en sannhet med modifikasjoner, vi har jo handlet inn det ene og det andre til 17.mai-lunch i morgen, men bortsett fra det har vi bare koset oss med god mat og film.

I går fikk vi endelig sett Coco før Chanel, og det var en film helt etter mitt hjerte, akkurat som forventet. Jeg elsker stilen hennes, når jeg blir rik skal jeg bare gå kledd i Chanel hele tiden. Dvs at jeg snarest mulig må finne drømmejobben sånn at jeg kan tjene store penger og plukke fra øverste butikkhylle! (eller… det var jo det der jeg skulle bort fra.. dette blir en vanskelig karusell å hoppe av skjønner jeg.. jeg får slappe av litt til, så kanskje det forsvinner..)

Latmarken måtte vike til side i dag. Nå er huset nyvasket og forberedt på feiring av nasjonaldagen. Den fineste hvite duken er strøket (jeg kryper til korset og ønsker meg en strykemaskin. Enten det eller så må jeg lære meg å huske at det går an å levere store duker til vask og stryking hos renseriet.) Jeg har forstått at jeg er håpløst gammeldags til glamourhusmor å være, som fortsatt banner og stryker med godt gammeldags strykejern. Pent ble det i allefall, uansett! Kjøleskapet er fylt med de deiligste ting fra havet, vin og champagne ligger til kjøling, konas bunad er tatt frem og kjolen min henger og venter på en omgang med stoppenåla. (stilletthæler og fotsid kjole går ikke alltid godt sammen, spesielt ikke klokken fem på morgenen i et bryllupsnaschpiel..)

Et par ting sånn i siste liten altså, som det pleier å være. Kjolen har hengt og ventet på en reparasjon siden i fjor sommer. Og igjen må jeg erkjenne at dette er noe jeg kunne outsourcet. Hm. Jeg må virkelig ta meg et kurs i «hvordan lære seg å benytte tjenester til det man ikke får gjort selv». Enten det eller så må jeg bare fortsette med å være gammeldags – jeg skal gjøre alt selv! Det jeg ikke får til selv, kan bare være. Denne tankegangen kan bli dyr i lengden, når jeg får tenkt meg litt om.. det hender jo jeg heller kjøper nytt enn å reparere. Muligens renseri/skredder/skomaker bør legges inn i husmorbudsjettet mitt?

Uansett, det kommer til å bli en strålende 17.mai, med eller uten sol! Vi skal pynte Pelle med sløyfe og tusle en tur i Asker sentrum, høre på korpsmusikk og spise is, smile til alle og vifte med flagget. Senere på dagen får vi venner på lunch, og så kommer flere venner til dessert. Spisestua er gjort klar og skulle det mot all formodning bli sol og varmt, er plan nr 2 klar til og iverksettes på kort varsel.

Vi skal greie og hygge oss med champagne og sjømat uansett om vi må sitte inne eller ute. Moder Jord har gitt oss så mye regn at hagen er en eneste stor grønn oase, med langt gress, morelletreet blomster som bare det, rhododendron spretter ut og blodripsen står rød og fin. En perfekt ramme rundt dagen, enten man sitter inne og titter ut, eller sitter ute midt i prakten.

Ha en fabelaktig fin dag i morgen, hipp-hipp-hurra! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s