Fru Glamourhusmor


Husmordag nr 7.

Dagen begynte så bra med busstur inn til storbyen (les: Oslo) i strålende solskinn, der jeg skulle flotte meg på BeOne og la Alexandra få gjøre meg fin og ny til våren. Striper i håret og nyklippet bob gjorde susen, jeg følte meg som en fresh glamourhusmor da jeg trippet derfra i min rosa bukse, rosa LV-skjerf og hvite sommer-UGGS (som seg hør og bør en snart 40-åring som dere vet).
På veien hjem, møtte jeg en septiktømmebil i gata rett før huset vårt. Og da kom virkeligheten tilbake.

Det hele startet i går da jeg skulle være så flink og plumbolere (som jeg så fint kaller min omgang med Plumbo) rørene i utslagsvasken. Det fungerte en liten stund, men så begynte det å klukke for alvor i rørene. Som den nevenyttige husmor jeg da er, tok jeg ut alt som sto under vasken, hentet en bøtte og gjorde meg klar til å atter engang gå løs på det jeg misliker mest i hele verden. Tette rør og alt som befinner seg deri. På med gummihanskene, opp med rørene og gudbedre for en stank! Jeg holdt på å dåne inne i kjøkkenskapet, men bet tennene sammen og ristet og skylte litt mer. Da jeg trodde jeg hadde gjort nok og følte at ting fungerte igjen, kom konemor hjem, og hun ville selvfølgelig ta en titt.

To fruer i sin beste alder, sittende på knærne foran skapet under vasken, på med gumminhansker og lommelykt igjen, av med hele røret, og SPLÆTT – skal si det raskt ble ativitet! Det var tett i hele røret, og det det som åpenbarte seg skal jeg ikke nevne hva så ut som. Ut med hele greia i en bøtte med vann, vaske, vaske, dunke, fikle, salmiakk, mer vasking. Aldri har det vært så rene rør under der!

Så begynte vi med røret som fører vannet UT fra huset og ned i septik. (gammelt hus – egen septiktank, deilig.) Fru konemor pøste på med plumbo, men plumboen ville tilbake og bruset over med de deiligste ting! Hele gulvet inne i skapet var fullt av brun gørr, og fruene vred seg i vemmelse, hylte i avsky og snublet i hverandres armer og ben, før vi fikk lagt noe over sånn at geysiren ga seg. Da var det bare frem med vaskebøtta for fjerde gang. Etter å ha funnet en lang wire, gikk kona igang med å prøve og renske opp nede i røret, men vi skjønte fort at vi at vi ikke hadde riktig redskap, og måtte få tak i en rørlegger.

Rørleggeren kom ganske fort (takk til venner på Facebook som bisto i jakten!), fikk stappet nedi noen meter med redskap men fant ut etter en time at det var full stans der nede. To sure koner spiste middag, vasket opp i servanten på badet (vi har jo ikke oppvaskmaskin – gammelt hus, liten plass osv), så et par episoder av Charmed og gikk og la seg.

I dag tidlig ringte jeg til septiktømmeren som kom og rensket ut dritten i kummene bak huset, og da jeg kom hjem fra frisøren, var han akkurat ferdig. Jeg smilte lykkelig, koblet på rørene under vasken igjen og slo på vannet. Lykken varte ca to sekunder, det var like tett i røret ned til bakken. Ny telefon til høytrykkspylebil, mannen kom, spylte opp rørene sånn at jeg til slutt hørte ekkoet i septiktanken, koblet rørene og simsalabim: 17-maihelga er reddet!

Det lukter fortsatt ikke blomster inne på kjøkkenet, men jeg regner med at en omgang til med grønsåpe og salmiakk vil gjøre susen. Nå er det i allefall fri flyt i røret og vi kan puste lettet ut. (og, som en liten men viktig informasjon: høytrykkspylemannen sa at plumbo burde vært forbudt! Det legger seg som sement i rørene. Det eneste man skal bruke er flytende avløpsrens, a la kaustisk soda. Så vet dere det også. Jeg skal i allefall lytte til det rådet!)

Det er jaggu meg ikke bare bare å ha et helt hus og ha ansvar for, gudhjelpes meg, alt mulig som man ikke har vært borti tidligere. Nå har jeg knekt alle neglene, jeg har håret til alle kanter, lukter en lettere blanding av nyfrisert og kloakk, og glamourhusmoren fra tidligere i dag kan igrunn bare få seg en ny overhaling..

Lykken i livet er da å tenke på at man snart skal tilbringe noen timer i butikker for å kjøpe inn lys og lykter og planter og blomster og andre fine ting til å pynte ute med! Langhelg og tre middagsselskap i Askelien krever absolutt sine kvinner! I tillegg har jeg (jada, jeg er jo effektiviteten selv!) vært oppe på loftet og tatt ned den gamle metallsengen fra IKEA som skal få bli en deilig uteseng i sommer, fyllt av fine puter og gode tepper, klar til å inntas med gode romaner, interiørblader og store duggende glass med kaldt drikke! Der skal jeg ligge og drømme om drivhus og lysthus og utekjøkken og hammock og langbord i hagen og alt det andre jeg har lyst på. Jeg er glad drømmer er gratis, det er nemlig ikke høytrykkspylig og septiktømming..

Det er kjappe avstander fra helvete til himmelen i livet mitt, nå skal jeg glemme all dritten (bokstavelig talt!) og bare kose meg resten av uka. Glamourhusmoren skal gjenoppstå, vær dere sikker!

Ha en deilig tirsdag! 🙂

Blogglisten

3 kommentarer om “Fru Glamourhusmor

  1. Herlighet, for et kaos! Og så levende skrevet 🙂 Så det for meg!

    By the way – mine blondeUggs fikk også sin første luftetur i går ❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s