Fru Kaffeslabberas


Husmordag nr 6.

Den observante leser kan fort se at det er feil i husmordagtellinga mi. Jeg velger herved å holde hviledagen hellig, derfor blir ikke søndag medregnet. Dessuten gjorde jeg slett ikke noe husmornyttig i går heller. Jeg vasket Pelle, men det er vel strengt tatt ikke noe spesielt husmorsyslete av seg. Mulig en glamourhusmor hadde skrevet det på listen over viktige gjøremål, grooming the dog osv, men jeg er foreløpig ikke i glamourhusmorkategorien. Å vaske hunden går under «andre sysler» og kan godt utføres av hvem som helst i husstanden.

Ved nærmere ettertanke så er det damene som vasker hundene blant de jeg kjenner som har hund… kanskje der ER en husmoroppgave? Dette skal jeg forske litt på. Har alt som har med såpe og vann og gjøre, en naturlig kobling til husmoren? (med mindre det er snakk om bil- eller båtvask, da er jo husfar svært ivrig.) Aner jeg et kjønnsrollemønster her? Bevares. Det var overraskende.

Overraskende var også de mange koselige tilbakemeldinger på spalten i Opdalingen! TUSEN TAKK ALLE! Jeg må nesten klype meg litt i armen av og til for å forstå at alt dette morsomme faktisk hender meg. Og jeg som hadde grua meg så fælt at jeg ikke fikk sove. Jeg sier som Marta, det var jammen bortkastet!

Det viktigste med saken, og spalten: jeg fikk tilbakemelding på at de som er ekte husmødre, de som aldri får annerkjennelse for det de gjør, tok rosen til seg og blomstret litt opp! Jeg håper de mest innbarka karene også kunne ha forstått hvor viktig hun er for både ham og alle andre, men det er vel for mye forlangt. Det kan være farlig å se lengre enn nesetippen.

Nå ser jeg at jeg beveger meg inn i et område med røde strømper. I et anfall av plutselig selvpåført munnkurv, lar vi det ligge der til en annen gang.

Nå skal jeg planlegge dagens videre syssel. Jeg har hittil koblet trådløst modem og bredbåndstelefon med svært vellykket resultat, jeg har flydd runt på kjøkken og bad med plumbo og åpnet tette rør (uten å måtte stikke hånden nedi noe som helst, og takk for det.)Jeg har vasket opp etter lørdagens Mojitofest og jeg har ryddet bittelitt. Så lite at det nesten ikke vises engang. Jeg husker faktisk ikke hvor jeg ryddet..?

Til mandag og være er dette ganske bra.
Jeg tror jammen at jeg feirer dagens gjøremål med en kaffekopp og en biiiitteliten kakebit.

God mandag! 🙂

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s